arti napisał(a):

|
Za darmo czyli za pewnie 250-300 tys. euro/rok, a poza tym zakładając, że Nowak jak piszesz zagra 15-20 meczów, a w pozostałych 10-15 - atak - Mały (o ile go nie wypchną w świat) z nie wiem kim... De facto trzeba kalkulować do tego jeszcze jednego strzelającego napastnika do drużyny.
|
Dlatego mówię - jeśli będzie to kontrakt motywacyjny, nawet wtedy w granicach 300 tys. euro (a nie wyjściówka podobnego rzędu), jak najbardziej widzę Nowaka w Wiśle. A jeśli taka możliwość by była, to dokooptować do niego kogoś w stylu Jankowskiego, czyli młodego napastnika, który czekałby na swoją szansę, grywał ogony, a w razie potrzeby zastąpił Nowaka - coś w stylu Lewandowskiego i Barriosa w Borussii Dortmund, zachowując proporcje. Oczywiście nie musi być to akurat gracz Ruchu, może być to równie dobrze ktoś z zagranicy, czy inny polski piłkarz.
A co do tematu SMS-u Łódź + Nowak, przypomniałem sobie gdzie to słyszałem - w C+ przy okazji jakiegoś meczu Bełchatowa i gola Nowaka komentator powiedział coś w stylu "...a w SMS-ie mu podziękowano i powiedziano, że nie ma zadatków / fizycznych możliwości / talentu (co konkretnie, nie pamiętam) na miarę profesjonalnego piłkarza...".