Wyświetl pojedynczy post
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.12.2010, 15:17
rw88 napisał(a):Wyświetl post
Jeśli się nie mylę (a mogę się mylić) w SMS-ie Łódź wyleciał, bo powiedziano mu, że nie ma zadatków na profesjonalnego piłkarza - tak przynajmniej mówią odległe zakamarki mojej pamięci, które zapamiętały coś takiego czytając jakiś artykuł dwa, czy trzy lata temu.

Sportowo Nowaka widziałbym w Wiśle, nawet jeśli miałby grać około 15-20 meczów na sezon to warto mieć gościa za darmo, który gwarantuje te 8-10 bramek na sezon. Warunek jest tylko jeden - względnie niewysoka pensja lub kontrakt motywacyjny, zależny od liczby goli i minut spędzonych na boisku.
Za darmo czyli za pewnie 250-300 tys. euro/rok, a poza tym zakładając, że Nowak jak piszesz zagra 15-20 meczów, a w pozostałych 10-15 - atak - Mały (o ile go nie wypchną w świat) z nie wiem kim... De facto trzeba kalkulować do tego jeszcze jednego strzelającego napastnika do drużyny.

W kwestii SMS to jakiś czas temu jak wypłynął w GKS (po odejściu Matusiaka) były puszczane w obieg legendy jak to dbał o siebie - czapa i kalesony przy byle chłodzie...
Mam nadzieję, że pójdzie gdzieś zagranicę - do Wisły strach go brać, z drugiej strony - jakby gdzieś zagrał sezon bez żadnej awarii to spokojnie 15 goli by wbił...
Odpowiedz cytując