Wyświetl pojedynczy post
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.12.2010, 00:52
Bardzo podobał mi się Maaskant w C+. Jeśli chodzi o transfer Glika to powiedział bez zająknięcia, że zna gościa. Prowadzący podchwycili temat i mamy teraz "sprawę Glika". Może zobaczymy tego grajka przy Reymonta, może nie. Zobaczymy. Ale podoba mi się to, że w przeciwieństwie do większości trenerów, Maaskant nie da sobie wejść na głowę i to on prowadzących za nos wodzi. Mówi to co chce czy też może powiedzieć. A do tego jest osobą, która lubi (chyba z wzajemnością) kamerę i media.

Co do samej "trenerki" Maaskanta to od początku bardzo kibicuję jego osobie. Myślę, że powoli możemy zacząć dostrzegać pierwsze zmiany świadczące o sławnej "ręce trenera" Na razie głównie wskazywałbym duże zaangażowanie całej drużyny w meczach, coraz lepszy team spirit. Myślę, że zespół zaczyna powoli rozumieć o co w taktyce Holendra chodzi i czym to się je. Chociaż zaznaczam, że nie chodzi mi o ostatnio wygrane mecze. Szczerze mówiąc jakbyśmy mieli trochę mniej szczęścia moglibyśmy mniej punktów zdobyć i też tak się stać mogło. Na razie gra nie wygląda jeszcze jak powinna ale moim zdaniem możemy mówić o symptomach świadczących o tym, że idzie to wszystko w dobrym kierunku.

Nie wiem jak Was, ale ciekawość mnie rozpiera w sprawie zimowych ruchów transferowych sygnowanych przez naszą parę Holendrów. Basałaj też mówi, że wie jak zespół powinien być wzmacniany, trener powinien wiedzieć już kogo mu trzeba, dyrektor sportowy to doświadczony człowiek w tej kwestii...
Odpowiedz cytując