murray napisał(a):

szprotson - to są wyróżniający się zawodnicy z polskich lig. Konfrontuję to ze słowami Basałaja, który mówi, że szukają w Ekstraklasie i I lidze. Dla mnie to oznacza, że tymi zawodnikami jesteśmy zainteresowani.
.
|
Ja wiem.
Ja sam chciałbym byśmy tak naprawdę się Nimi interesowali, i tak jak kiedyś byli hegemonem transferów naszych ligowców, ale jak wspomniał wczoraj Basałaj teraz jest conajmiej 5 takich klubów, a nie jak kiedyś sama Wisła.
Tak samo teksty o tym że szukają w ekstraklasie - napewno tak robią, ale póki co nikt nie powiedział ze cokolwiek znaleźli.
Piszemy że Nwogu, Sobota, Sernas tylko dlatego że tych zawodników chcielibysmy MY, patrzac na nich przez TV, a Nwogu to na żywo ilu z Was widziało? Bo ja znam osoby które go dobrze obserwowały i jedyne co o nim mówiły to że wyglada na 28 lat.
Wczoraj w CF Basałaj bardzo dobrze i madrze powiedział, ze tak wysokie ceny za te miernoty sa dlatego ze jest ich bardzo mało,wiec watpie w to że z naszej ligi kogokolwiek kupimy, no może wyróżniajacego kogos z I ligi.
Następnie poruszył temat obcokrajowcó, ze niby klub i kibice by chcieli zeby rodzimi gracze grali w naszej lidze, ale nie jest to mozliwe jesli chcemy miec okreslony wysoko poziom sportowy, gdyz poprzez mała ilosc odpowiednich pilkarzy z polskim rodowodem potrzeba kontraktowac pilkarzy ktorzy lepszych czyt. zagranicznych.
Pawełek, Brożek, Małecki, Sobolewski + ktoś tam czyli 5 polaków na 6 stranieri, tak myśle to będzie wyglądało.
Jak dla mnie Basałaj dał wyraźne przesłanie, ze jesli chcemy mocna druzyne to z ligowcow na ktorych nas stac nie da sie takiej zbudowac. I tutaj do gry wkracza Stan Valckx i do 28 lutego ma czas, dopiero wtedy będzie oceniany.
Co do Ligi+ i wypowiedzi o sierotce z Palermo czy tez Ajbojedzie wypowiadał sie nie bede bo do momentu w ktory ogladalem, ten temat nie był poruszony.
A co do czytania list i tych 10%. Przeciez Oni tam wymienieli z 10,15 nazwisk. To raptem jeden chłop, nie będzie ten Hadunir czy jakmu tam.
Po cg** by Nam był Valckx gdybysmy mieli łapać chłopow z naszej ligi, no po ch**?