Wyświetl pojedynczy post
domenica90
Senior Member

Od: 06.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2010, 17:00
sq napisał(a):Wyświetl post
ubawiłem się przednio...
"Perquis czuje więcej więzi z Polską" tekst roku
weź dziewczynko sobie wbij do głowy że właśnie taki Perquis dostanie obywatelstwo za damski ch.. w odróżnieniu od Arboledy który jest w Polsce ileś lat i mu się już LEGALNIE NALEŻY z urzędu w NORMALNYM TRYBIE nie na "szybkiego" jak oliś i rogerek

abstrachując od Twojego postu.. jestem za reprezentacją bez uwielbianego Olisadebe, Rogera, Arboledy, Perquisa i innych wynalazków.

w reprezentacji mają grać Polacy, a nie Francuzi, Niemcy i ciemnoskórzy...
Jeżeli Arboleda mieszka w Polsce już tyle czasu, że obywatelstwo mu się należy prawnie, to napisałam, że wtedy nie widzę problemu! Ale tylko wtedy.

A Perquis drogi chłopczyku nie dostanie obywatelstwa za damski ch.., bo jeśli udowodni, że jego bliscy przodkowie (dziadkowie) byli Polakami, to też mu się legalnie należy, bo w Polsce obywatelstwo przyznawane jest na zasadzie prawa krwi.
Nie mam pojęcia jaka u niego jest ta sytuacja z przodkami, dlatego obywatelstwo dla niego jest na razie tylko przypuszczalne (dla mnie).

W obu tych przypadkach nie powinno być żadnych przyspieszeń, mają być traktowani jak zwyklii ludzie i tyle. Jak obaj dostaną polskie obywatelstwo w normalnych trybie, to dla mnie w porządku.
No i przyszło mi zmienić podpis, "dzięki", Kubuś...
Odpowiedz cytując