Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.11.2010, 13:10
Dla mnie to żadna niespodzianka z Jaruzelem. Od razu po wyborach pisałem, że Komorowski będzie starał się być w wielu kwestiach bardziej lewicowy niż SLD, tak aby PO mogła się skoncentrować bardziej na centrum i prawej stronie (odejście Palikota i Kutza też o czymś świadczą). Swoją drogą wydaje mi się, że Komorowski wymknął się Tuskowi spod kontroli i jest bardziej niezależny niż się mogło wydawać. Skompletował doradców raczej z innej bajki niż ta w której żył ostatnio Tusk (Nałęcz, czy Mazowiecki), przywrócił do życia ludzi z UW, odkurzył byłych prezydentów i premierów (Wałęsa, czy Oleksy) i tym samym buduje sobie pozycję niezależną od Tuska. Powątpiewam jednak jeśli chodzi o intelekt i spryt Komorowskiego, bo długookresowo takie działania są bardzo, ale to bardzo kontrowersyjne i mogą być źle odbierane przez społeczeństwo. Robi na pewno wokół siebie sporo szumu, który będzie narażał go na wiele ciosów. Sądzę, że on ma za miękką szczenę na walkę na pierwszym froncie i dlatego musi budować sobie naprawdę mocną ekipę, która będzie ratowała go z wielu opresji. Ekipę, czyli taki dwór o którym mówił Piskorski:
http://www.polskatimes.pl/opinie/wyw...e=1#material_1

Wygrzebanie Jaruzela z trumny to krótkookresowo błąd, który nie podoba się wielu osobom, w tym mnie ale już widać ja po tym ruchu zaczęli się do niego kleić Kwachu, Miller, czy Napieralski. Oni liczą na takie "gesty"