KOMINEK napisał(a):

Dlaczego podejrzewacie że trener złośliwie pozwala grać Draganowi a Piotrka pomija.
|
Od razu chciał go odstrzelić w zamykającym się okienku. Cytowałem wypowiedź Maaskanta, który zapytany parę tygodni temu dlaczego Brożek nie gra na lewej obronie odpowiedział "zobaczcie sobie mecz z Karabachem".
Dla mnie to dziwne żeby zrezygnować z kogoś po zobaczeniu jednego meczu, ale domyślam się kto tak wpłynął na Maaskanta. Otórz Leo Beenhakker, który nie powołał Piotrka do kadry kiedy ten był najlepszym lewym obrońcą w Polsce.
Beenhakker wręcz nie cierpiał Brożków, więc jestem pewny że negatywnie nagadał o nich Maaskantowi. Paweł też nie łapał się na początku do składu Maaskanta. Ale zobaczył jakich ma wirtuozów w składzie, i że bez Pawła ani rusz. No ale to samo zrobił też po laniu na euro Beenhakker.
Łatwiej jest wymienić obrońcę, niż znaleźć klasowego napastnika. Dla Piotrka przy Maaskancie nie ma miejsca w Wiśle, dlatego nie ma innej opcji dla niego niż transfer w tym okienku. Szkoda, że nie puścili go do Polonii już w poprzednim...