wiślak 86 napisał(a):

Oj zdziwił byś się wiedzy o Kościele jaką mam.
Czyli starsze panie nie należą do Kościoła? Należą a skoro Kościół to ogół więc ich zdanie jest po części zdaniem samego Kościoła.
Ktoś kiedyś powiedział bardzo ważne słowa że gdyby nie Kościół bylibyśmy bardziej zaawansowani o jakieś 200lat. I ciężko się z tym nie zgodzić zresztą do dzisiaj tak jest. Nie mówię tylko o Polsce i KK bo każdego rodzaju religia przynosi obostrzenia jedna większe druga mniejsze ale zawsze.
Zresztą to nie dyskusja o Kościele tylko o masonach i zauważ że aby mieć pełna wiedzę trzeba wysłuchać obu stron jeżeli się chce czegoś dowiedzieć. Tak samo ze studiowaniem tego zagadnienia czytaj książki równiez takie które nie podzielają Twojego zdania a dowiesz się więcej z jednej takiej książki niż z 5 które przeczytasz wybierając je tylko i wyłącznie pod Twój tok myślenia.
|
A czy ja napisałem że nie są częścią Kościoła? A co do stwierdzenia że czytam tylko to co mi się podoba to dla twojej informacji ,Najwięcej czytam oficjalnych stron Internetowych Wolnomularskich i wszystko to co tam jest napisane szczególnie Tych bredni odnośnie Równości i Braterstwa itd. Jestem stronniczy z prostego powodu , z wszystkich informacji jakie mam stwierdzam jasno że Masoneria to zło, może napisane prosto i nienaukowo ale prawdziwie. Bardzo też lubie oglądac wypowiedzi Członków Masonerii o sobie i o wolnomularstwie szczególnie pana Cegielskiego(Wielkiego mistrze jednej z Lóż Masonskich) zresztą był na początku tego tematu jeden filmik z nim z programu Warto Rozmawiac polecam oglądnac link jest w jednym z pierwszych postów. Ale oglądam też inne programy gdzie wypowiadają się Członkowie Masonerii