Wyświetl pojedynczy post
WioReXXX
Senior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.11.2010, 20:02
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Chyba jednak zmusiliście mnie do stwierdzenia, że w zimie potrzebne są jednak 4 transfery. Ale muszą być to zawodnicy klasowi, albo inaczej - relatywnie dobrzy jak na polską ligę.

I odnośnie drugiego sformułowania - ja bym był bardzo rad, gdybyśmy znaleźli jakiegoś takiego piłkarza a la Stilic, który byłby powoli wprowadzany do drużyny i można by było na nim zarobić. Po prostu chciałbym, aby Wisła szła w kierunku Lecha, bo polityka transferowa, abstrahując od tych naszych wzajemnych kos, prowadzona przez ten klub bardzo mi się podoba. Tam są właśnie kupowani w miarę młodzi gracze, często mają 20-21 lat, którzy są odważnie wprowadzani do pierwszej jedenastki. Ale to już zależy jaka będzie polityka transferowa naszego klubu - czy zdecydujemy się na młodzież i będziemy liczyć na to, że uda się coś osiągnąć w Lidze Europejskiej, czy pójdziemy na całość, by zdobyć wrota Ligi Mistrzów i grać w klasowo lepszych rozgrywkach. Oczywiście, mówię tutaj o marzeniu byśmy wypatrzyli jakiegoś młodego talenta na tą pozycję, ale nie będę się krzywił jeśli ktoś w wieku Anouira Hadouira przyjdzie do Wisły.
Proszę, proszę i jeszcze raz bardzo proszę żeby nie stawiać Lecha jak wzór polityki transferowej!
Popatrzmy na to lato: Thibamba, Wichniarek, Kiełb (niewypały), Rudnevs (pewnie zostanę zjechany, ale dla mnie to żadna rewelacja, nie mówię, że gra źle, ale w lidze tak średnio- 7 bramek nie powala, a ten "słynny" mecz z Juventusem- karny, dobitka do pustej, strzał życia).
A wcześniej to już cała masa niewypałow: Mikołajczak, Chrapek, Zapotoka, Kasprzik, Salcinovic, Handzic, Turina, Florian, Golik
Na plus (większy lub mniejszy): Gancarczyk, Krivets, Peszko, Buric, Stilic, Lewandowski, Bandrowski, Arboleda.
Pytanie teraz- Kto z tych udanych zakupów jest rzeczywiście takim anonimem wyciągniętym z niższej ligi albo słabego zespołu. Praktycznie żaden. Stilicem Wisła już wcześniej się interesowała, to samo Lewandowskim. Peszko był znany. Może Buric, choć to też nie jakiś mega anonim. Krivetsa, Gancarczyka, Bandrowskiego czy Arboledy nie muszę nawet komentować.
Odpowiedz cytując