|
Chyba jednak zmusiliście mnie do stwierdzenia, że w zimie potrzebne są jednak 4 transfery. Ale muszą być to zawodnicy klasowi, albo inaczej - relatywnie dobrzy jak na polską ligę.
I odnośnie drugiego sformułowania - ja bym był bardzo rad, gdybyśmy znaleźli jakiegoś takiego piłkarza a la Stilic, który byłby powoli wprowadzany do drużyny i można by było na nim zarobić. Po prostu chciałbym, aby Wisła szła w kierunku Lecha, bo polityka transferowa, abstrahując od tych naszych wzajemnych kos, prowadzona przez ten klub bardzo mi się podoba. Tam są właśnie kupowani w miarę młodzi gracze, często mają 20-21 lat, którzy są odważnie wprowadzani do pierwszej jedenastki. Ale to już zależy jaka będzie polityka transferowa naszego klubu - czy zdecydujemy się na młodzież i będziemy liczyć na to, że uda się coś osiągnąć w Lidze Europejskiej, czy pójdziemy na całość, by zdobyć wrota Ligi Mistrzów i grać w klasowo lepszych rozgrywkach. Oczywiście, mówię tutaj o marzeniu byśmy wypatrzyli jakiegoś młodego talenta na tą pozycję, ale nie będę się krzywił jeśli ktoś w wieku Anouira Hadouira przyjdzie do Wisły.
|