Uran235 napisał(a):

|
Co do kasy dla Lechii. Po piersze primo Lechia za chwilę ma nowy stadion- większy niż nasz. Po drugie primo Tusk->rząd->Lotos brzmi rozsądnie. Po czecie primo Oliver dał Lechowi 4 mln, a co oni produkują? Koszule jakieś, czy inne gacie. Ile oni mogą mieć rocznego obrotu w Polsce? Porównajcie to sobie z finansami grupy Lotos.
|
Czy to znaczy, że jeśli zarabiasz 2000 zł / miesiąc to za bułkę bez zmrużenia oka zapłacisz 2x więcej niż ktoś kto zarabia 1000 pln? Za towar się płaci tyle ile jest wart, a nie 2 razy więcej bo akurat "na tyle cię stać".
Osobiście też mi się wydaje że to zawyżona suma i to sporo (taki pozytywny PR), ale jeśli im faktycznie tyle oferują - to nie moja kasa, nie mój biznes - niech im płacą choćby i 100 000 000. Tylko że realnie patrząc jedynym wytłumaczeniem takiego "przepłacenia" byłby odpowiedni "przykaz z góry" - tym bardziej że patrząc na polskie podwórko - wielkie firmy nie pchają się rękami i nogami do sponsorowania polskich klubów piłkarskich, więc po co płacić więcej, skoro można to samo mieć za mniej?
pzdrw