|
Tragiczny mecz w naszym wykonaniu , ale szczerze powiedziawszy , tak będą wyglądać wszystkie mecze z drużynami broniącymi się w 11 na swojej połowie . Najbardziej jednak martwil brak pomysłu na gre , która mniej więcej wygladała tak :
Cikos - Chavez - Pawełek/Bunoza - długa piłka - strata
i tak w kółko
bardzo martwiła tez duża pasywność całego zespołu , gdyby nie wejście Żurawskiego wątpię czy byśmy wygrali ten mecz
Dobra gra obronna zaś wynikała z faktu że Zagłebie nawet nie zamierzało atakowac w tym meczu
Szybkie subiektywne oceny :
Pawełek - 6 , bezrobony , największym zagrożeniem dla niego byli własny obrońcy
Cikos - 5 , dużo słabiej w ofensywnie niż z Legią
Bunoza - 6 , przyzwoicie , jednak te jego długie piłki doprowadzają mnie do szału
Chavez - 6+ , lepiej niż Bunoza , ale bardzo mnie martwi że 90% piłek jakie miał w tym meczu oddawał Bunozie , potwornie unika brania odpowiedzialności za rozegranie oraz nie umie wykorzystać swoich warunków przy stałych fragmentach gry
Paljić - 6 , lepiej niż Cikos , jednak bez szału
Małecki - 2 , szkkoda gadać
Sobolewski - 6 , jeśli miał dzisiaj tylko zadania defensywne to z nich wywiązywał się w 100%
Garguła 2 + Jirsak 2+ wg mnie to oboje są winni tak słabego meczu w ofensywie Wisły , nie podchodzili pod obrońców , nie brali na siebie rozegrania , nie wiem co chcieli osiągnąć w tym meczu
Kirm - 7 , ocena pewnie zawyżona , ale brawa za bramke , zresztą wszystkie ataki , albo raczej ich zalążki szły właśnie z jego strony , zadomowił się na skrzydle na dobre
Paweł Brożek - 1! - o ile Małecki grał właściwie jak zawsze , tyle że z mniejszym szczęściem to Paweł chyba coś złego wciągnął przed meczem
Żurawski - 7 - w 30 minut zrobił 7 razy tyle ile Paweł Brożek w całym spotkaniu
Boukhari , Wilk - bez oceny
dobrze że wygraliśmy po tak słabym sptkaniu , bo remis tylko wprowadził by w klubie nerwowe ruchy
z Polonią i Arką powinny być łatwiejsze spotkania bo zespoły ( przynajmniej Polonia ) nie powinny się w meczu tylko bronić
byle do wiosny
|