Wyświetl pojedynczy post
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2010, 13:25
Eleusis napisał(a):Wyświetl post
Pytanie brzmi na jakie pozycje według ciebie nie potrzebujemy wzmocnień ?
Właśnie chodzi mi o to, że potrzebujemy na pewno stopera (np. 30 letniego na free kontrakcie jak kiedyś Cleber). Natomiast pozostałe pozycje tylko jeżeli będą dużo lepsi od Paljica, Jirsaka, Małeckiego- albo ich klasy, ale młodzi którzy będą od nich lepsi za pół roku, rok. Inaczej szkoda zachodu (czytaj wywalania pieniędzy w błoto). Podkreślam dużo lepsi, a nie lepsi. Względnie jeszcze można się nad tą lewą obroną zastanowić (może tutaj by się przydał ktoś chociaż trochę lepszy od Paljica, nawet taki Dudu z Widzewa, choć uważam że to nie podniesie jakości naszej gry i wcale zastąpienie Paljica w 11 nie będzie takie łatwe). Na resztę pozycji kadrę mamy szeroką, solidną i uzupełnień to nam na pewno nie potrzeba. Ew. można robić jakieś transakcie wiązane np. Jirsak za Sobotę itd.(bez nakładów finansowych).

Nabór do Wisły się już skończył. Teraz albo jesteś super dobry, albo won. No i mam nadzieję, że Sobol wytrzyma jeszcze rok na tym poziomie jak zagrał 3 ostatnie mecze(bo z Lechem też grał dobrze). Takie ogniwa najlepiej wymieniać zimą przed pucharami, żeby ich wkomponować w zespół. Tu uważam, że jeżeli Sobol wytrzyma rok to nie należy teraz ani w czerwcu szukać tylko wykorzystać jego i Wilka na tej pozycji.

Zatrudnianie kolejnych Paljicow, Boukharich itp. uważam w chwili obecnej za bezcelowe(po co poszerzać kadrę na 10 meczów w lidze). Czekać na okazję, a wzmocnić to co konieczne(obrona).
Mam nadzieję, że ktoś przypilnuje holendrów żeby każdy wydany grosz był 10 krotnie obejrzany.
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 21.11.2010 o godz. 13:46.
Odpowiedz cytując