Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
Antystenes
Banita

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.11.2010, 21:45
MatMario napisał(a):Wyświetl post
Antystenes jest po prostu koneserem pięknej architektury i stąd jego troska, ale spokojnie, stadionu nikt im nie odbierze. Z takiego punktu widzenia korzystna jest również niska frekwencja gdyż lepiej widać krzesełka

Powiedz mi kolego jeszcze które stadiony jesteś w stanie zaakceptować, aby "prestiż" ligi nie ucierpiał
Agresja bije od twoich wypowiedzi "niesamowita" jak to mówi Foremniak w "Mam Talent"...normalnie bym z taką osobą nie dyskutował, ale ciekawe pytanie zadałeś..
Zaakceptowal bym nawet stadion Bełchatowa...czyli wielkich wymagań nie mam
PZPN musi wywierać presję na kluby, żeby inwestowały w infrastrukture. Postraszenie takiej np. Pogoni cz ŁKSu, że grają o pietruszkę, bo bez konkretnego stadionu i tak ich w ekstraklasie nikt nie będzie chciał, bo sami będą się w niej czuli ze swoimi stadionami z lat 50tych jak paź w Luwrze to by było dobre posunięcie.
Zresztą tą tendencję już realizują od dłuższego czasu. Najpierw oświetlenie, zadaszenie trybun, podgrzewana murawa...itp, albo klasa niżej. Tym sposobem znalazły się fundusze na supernowoczesny dach na Polonii. Oczywiście żart. Ale w dobrym kierunku to idzie. Poprzeczkę trzeba podnosić, by nie było więcej wstydu, jak przy meczu Wisła-Lazio i gnojówki na murawie, bo "zamarzała". Gdyby nie wymogi PZPN to kto wie czy dalej by nie było takich jaj. Tak przynajmniej takim stadionem Cracovii jest się czym pochwalić i skusi taka infrastruktura być może( choć IMO na pewno) jakiś sponsorów i lepszych zagranicznych piłkarzy by grać w Polsce.
Odpowiedz cytując