|
Argument o dziejowym sprzyjaniu losu i innych szatanów Legii to typowa spiskowa teoria dziejów niczym nie poparta , śmiać mi sie chce zawsze jak tego slucham.
Karny na Arce nie słuszny ? prawda , kilka kontrowersyjnych decyzji na meczu z Jaga na korzyśc (L)? prawda.Tylko ,ze nie ma kolejki ligowej ,żeby nie było 1-2 sytuacji knotrowersyjnych mających wpływ na losy meczów , i takie miała również Wisła.Do przekręcenia Legii w Chorzowie dodalbym jeszcze np mec z GKS B , gdzie pierwszy gol padł po faulu na Manu , sytuacja identyczna jak z Arka bo otwierajaca wynik , tylko że w odwrotna strone.Ktoś podał wg mnie najdoskonalszy argument 2 tytułów mistrzowskich Legii w minionej dekadzie...przypominam,że piszemy o kulbie z od kilku lat najwiekszym budżetem,swietnymii warunkami i zawsze najwyższymi aspiracjami! Gdyby istniał spisek , to tytułów Legia miala by 6 , a nie 2.Moge sie zgodzić,że w tej rundzie akurat suma błędnych decyzji gra na krozyśc Legii , ale jestem pewien , że do końca sezonu sie wyrowna.Zobaczcie na taką Lechie - skrzywdzeni w trzech meczach dzisiaj już sobie odrobili część na Widzewie
Wracając do analizy szans Cracovii to nie mam już wątpliwości,że bez zielonostolikowych sztuczek się nie utrzymają , nawet gdyby zaczęli grać ŚREDNIO czyli po 4 pkt na 3 mecze , po prostu za duża strata już , a stawka uciekająca przed drugim spadkowym miejscem bardzo wyrównana.Widać już,że 30 pkt nie wystarczy raczej do utrzymania (przez to,że jedna druzyna wyraznie odstaje i cala stawka jest spłaszczona) wg mnie będzie to jakieś 31-32 pkt czyli wynik nieosiągalny dla Pasów
Jeśli by sie okazało,że PZPN wykombinuje coś z powiekszeniem ligi i Cracovia drugi raz utrzyma sie przy stole to dla mnie wogole ogladanie i interesowanie sie ekstraklasa straci sens , jestem za powiekszeniem ligii ale raczej na zasadzie awansu 4 zespołów , chociaż też trudno sobie wyobrazic gdyby nagle zalapały sie do ekstraklasy Podbeskidzie , Flota i choćby Sandecja z nieistiejąca infrastrukturą i perspektywami , także moim zdaniem z 2 lata trzeba poczekać na rozszerzenie jak takie Katowice czy Pogoń doszlusują do czołówki.
|