Wyświetl pojedynczy post
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.11.2010, 21:16
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się, że w tym sezonie nie ma jednoznacznego faworyta rozgrywek. Równie dobrze mistrzem może być jeszcze Lech, jak zacznie wygrywać, co się tylko da.
Przeczytaj sobie zasady tego tematu. To nie jest temat gdzie się pisze co się komuś wydaje.

dywagacje na ten temat, że Wisła musi zdobyć aż 65 punktów by zostać Mistrzem Polski, nie do końca są prawdziwe(nie chcę się mieszać w sformułowania logiczne, bo nie o to mi tutaj chodzi).
Mylisz się właśnie w tym temacie o te sformułowania chodzi a nie o to co się komu wydaje

Wydaje się, że w tym sezonie wystarczającą liczbą punktów do zdobycia MP będzie 60 punktów. Liga nazbyt się spłaszczyła, by wskazywać jakiegoś zdecydowanego kandydata na Mistrza Polski. .
jak wyżej. TO nie jest temat gdzie się pisze co się komu wydaje. Je/śli piszesz że wystarczy 60 punktów to napisz dlaczego. Inaczej to sensu nie ma. Przynajminej nie w ty mtemacie.

Nie wierzę też w to, że teraz Jagiellonia, czy Korona będą grały tak fantastycznie jak w pierwszej połowie sezonu, potracą punkty i będziemy już w zupełnie innej sytuacji. Takie spłaszczenie ligi pozwala nam na stwierdzenie, że w tym sezonie rozgrywki są mocno wyrównane i każdy zespół jeszcze w tym sezonie potraci trochę punktów. Dopiero pewnie po 20 kolejkach pojawią nam się jacyś realni kandydaci na mistrza. Więc jak narazie radziłbym się generalnie ze wstrzymaniem tych obliczeń do czasu wyklarowania się sytuacji w tabeli.
Po raz kolejny polecam zasady tematu w poście pierwszym. To nie jest miejsce gdzie się pisze o tym co się komuś wydaje w co on wierzy.
To jest temat gdzie się pisze o analizach i prognozach tworzonych w oparciu o założenia.
Odpowiedz cytując