Wyświetl pojedynczy post
Matejas_
Senior Member

Od: 09.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.11.2010, 18:20
zulu2001 napisał(a):Wyświetl post
http://www.wisla.krakow.pl/pl/galeri...chodnia/42085/

To wyglada jak po wybuchu jadrowym a to wejście jak do ogromnego schronu... Kocham to zdjęcie... I tak wyglada stadion miejski jednego najwiekszych i najpiękniejszych miast Polski, Krakowa. No cóż przynajmniej rynek, Wawel i pare innych miejsc w naszym mieście wyglada ładnie.... Stadion miejski jest jaki jest.... Czy ktoś wie wogole co w tym wejściu będzie się znajdowało? Co tam praktycznie będzie bo tam dość dużo miejsca jest z tego co widać... Zmiescilby się nawet transformers z rodzina.... .

Stadion od środka jest naprawdę okazały i mimo wszystko podoba mi się ale z zewnątrz to aż żal patrzeć... Betonowy klocek ze z odstajacym na 20 metrów brutalnym wejściem otoczony możem asfaltu i krzakow.... I tu miałoby euro2012 No nie róbmy sobie jaj.....
Kwintesencja estetyki i architektonicznego polotu..... Coś pięknego!!!.

Jak bedą sprzedawane prawa komercyjne do nazwy tego stadionu to powinna to wygrać jakaś duża cementownia by miała najlepsza reklama...
Odnośnie krzaków... idź i powyrywaj jeśli faktycznie Ci przeszkadzają.

Jeśli chodzi o stadion ostatnio odwiedził mnie znajomy z Niemiec i chciał żebym pokazał mu stadion bo dużo o nim czytał w internecie. Nie jest architektem bo akurat ma inną profesję związaną z budownictwem drogowym. Przeszliśmy dookoła stadionu i... powiedział coś o czym ja myślałem od dawna. Pozwole sobie go zacytować: "Wielka, przytłaczająca bryła budząca grozę i respekt! Gdyby nie te dwie trybuny w poprzek boiska (chodziło mu o północną i połudiową) zachowano by ciągłość i wyglądało by to całkiem nieźle!" Ja patrząc na stadion pomyślałem to samo... ma w sobie coś co budzi grozę i przytłacza swoją kubaturą. Niestety tak jak on patrząc na stadion od strony Reymonta czy 3 Maja mam wrażenie, że efekt psują najwcześniej postawione trybuny. Poprostu nie pasują do ogólnej koncepcji... ale z tym już nie da zrobić się nic!

rav napisał(a):Wyświetl post
Na pewno Wisła zrobi wszystko, by w najbliższym czasie (kilka lat) nie burzyć starej hali.

1. Hala ta stanowi majątek klubu. Jej wyburzenie spowoduje spory uszczerbek w "słupkach". A nie jest to takie bez znaczenia.
2. W ostatnim czasie wykonano remont hali na kwotę zbliżoną do 1 mln zł. Poruszono niebo i ziemię, żeby wielu przyjaciół klubu zaangażowało się w ten remont, wyłożyło kasę lub wykonało za darmo wiele prac. I co, rok później wyburzamy odświeżoną starą halę? Na miejscu tych sponsorów bym się zdrowo wk..ił.
Zwłaszcza odświeżenie dachu jest piękne... kolega zza zachodniej granicy miał niezłą minę widząc hale sportową przykrytą plandeką. Tu kolejny cytat: "Jak to u Was się mówi? Pro...wizja?". Nie kolego - PROWIZORKA
Odpowiedz cytując