willow napisał(a):

"Polska myśl szkoleniowa 4 : 1 holenderska myśl szkoleniowa"
Lech - Wisła dla niezorientowanych.
Przestańcie pisać takie pierdoły, bo tego się nie da czytać. Po dwóch wygranych meczach gloryfikujecie trenera a nie pamiętacie wcześniejszych występów. Dramat.
Jestem ciekaw co napiszecie, jak nie daj Boże zbierzemy klapsy z Polonią.
Chwalić trenera to będziemy wtedy, jak ustabilizuje drużynę na poziomie co najmniej takim, jak w meczu z Legią. Niech wygra 7-8 spotkań z rzędu w dobrym stylu, to będzie powód do chwały. A nie jakieś zajawki rodem z onet.pl...
|
Willow,
Mi raczej chodzilo o normalizacje i podejscie do pracy oraz intensywnosc treningow. Przeciez Wisla - moze nie zabiegala - ale fizycznie wytrzymala spotkanie z Legia znakomicie. A nalezy wspomniec jak wygladal zespol jak obejmowal go Maaskant a jak wyglada teraz? To tez jest jakis wyznacznik jego umiejetnosci jako trenera. Choc na "ochy i achy" jest jeszcze zbyt wczesnie to wydaje mi sie ze mozna miec "wysoko umiarkowany" optymizm w stosunku do Maaskanta.
A jezeli chodzi o transfery to - w mojej opinii - powini byc to albo mlodzi Polacy albo obcokrajowny; bo oni nie sa skazeni choroba minimalizmu i nonszalancji.