Mam pytanko do ludzi siedzących w prawie lub dobrze znających ustawę konsumencką.
Potrzebuję,wymienić towar, spodnie, na inny rozmiar. Mam paragon i wydruk z terminala (płatność kartą) czy muszę posiadać fizycznie, przy sobie ową kartę płatniczą?
Ostatnio zdarzyła mi się taka sytuacja, że kupiłem sweter, był uszkodzony więc na następny dzień chciałem go wymienić i pani poprosiła o paragony, wydruk z terminala i kartę płatniczą. Kartę akurat posiadałem to nie było problemu. Natomiast teraz karty nie mam, bo nie ja robiłem zakupy. Stąd pytanie
Proud: Narzędzia dla zwykłego szarego człowieka, pozwalają na określenie przybliżonej lokalizacji po adresie IP, najczęściej jest to miasto a u dobrych dostawców internetu nawet dzielnica. Jednak w przypadku 'masowych' dostawców jak np neostrada pokazuje na ogół Warszawę, bo tam mają serwery. Jeśli jednak korzysta ktoś z rodzimego operatora, to jest możliwość uzyskania bardziej dokładnych danych. Natomiast policja i inne służby bez problemu są w stanie takie delikwenta zlokalizować.
E: Pracuje ktoś może w Erze? Mam jeszcze jedno pytanie