Wyświetl pojedynczy post
Wit.Ek.
Rankingowy ekspert

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.11.2010, 20:11
Jak dotąd rozegrano 13 kolejek. To ciągle za mało by moc cos pewnego napisać i odtrąbić jako prawdę, która inna być nie może.
W ciągu pozostałych 17 kolejek można zdobyć jeszcze 51 punktów wiec teoretycznie wyliczyć można jeszcze wszystko nawet to, ze Cracovia będzie mieć na koniec rozgrywek 5+51=56 punktów i z tym dorobkiem zajmie 3 miejsce i grac będzie w pucharach.

Jest natomiast kilka pewnych rzeczy, pewnych bo sa faktami z przeszłości do których można odnosić obecna sytuacje na zasadzie :

W ciągu 5 ostatnich lat klub który zdobywał 65 punktów zawsze zdobywał Mistrza Polski.
Obecnie Wisle brakuje do takiego wyniku tyle i tyle.
Taką liczbę punktów można zdobyć o ile osiąga sie następujące wyniki.

Taka konstrukcje można stosować zawsze.
To co z tego wynika to szansa na refleksje dla każdego by zastanowił sie na ile możliwe jest np. zdobycie jeszcze przez Wisłę 65 na koniec skoro gra tak jak gra a 3 przegrane w pozostałych 17 meczach przekreślają na to szanse bez względu na wynik pozostałych 14 meczów
Prognoza opiera sie na założeniach co do pojawiających sie zmiennych i parametrów.
Na 17 kolejek tych zmiennych jest za dużo by pisać prognozę w oparciu o którą można stawiać zakłady u bukmachera bo jest taka pewna.
Natomiast na zestawienia cokolejkowe odnoszące sie do odpowiedniej kolejki minionych sezonów nie mam czasu.
30 kolejek z 5 tylko sezonow to 150 tabel. Sorry...
Dla moich potrzeb wystarczy mi 15 tabel z 15 ostatnich lat co mam.

Poza tym moze znajdzie sie ktos kto by zrobil 15 tabel z zakończonych rund i w oparciu o nie analizowal to co sie dzieje?
W ostatnich chyba 13 lat kiedy rozegrano 9 sezonow systemem 16 klubow kazdy z kazdym ani raz nie zdarzylo sie by Mistrz mial mniej niz 62 punktow co oznacza ze Mistrz na kolejke srednio zdobywal 2,0(6).
Czy ten sezon jak dotad jest pod tym wzgledem strasznie odstajacy?
Nie. Jaga ma 26pkt podczas gdy 2,o6 x 13 =26,78.
Dlatego bede dalej liczyl jakie Wisla musi osiagac wyniki by na koniec miala ilestam punktow
Ostatnio edytowane przez Wit.Ek. : 16.11.2010 o godz. 09:39.
Odpowiedz cytując