Wyświetl pojedynczy post
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.11.2010, 12:45
LuKaS TSW napisał(a):Wyświetl post
Panowie,posiada ktoś z Was Volvo s40/v40 rok produkcji w przedziale 1997-2000 silnik benzynowy 1.6 lub 1.8 jeżeli tak to jakie opinie o tym samochodzie?
Nie miałem nigdy tego modelu, ale za to użytkowałem S60 i C70. Opinie o Volvo mam jak najbardziej pozytywną. W autach nie działo się kompletnie nic. Jedynie w S60 wypierdziało węża ssącego od turbiny (przy ponad 200tys.) oraz zapchały się wtryskiwacze, ale to z mojej winy, gdyż zatankowałem sobie paliwo przelane z ciężarówki Oczywiście mowa o dieslu D5. Co do wygody, pewności w prowadzeniu i wyposażeniu nie miałem żadnych zastrzeżeń. Wersji 1.6 bym raczej nie polecił ze względu na niewielką moc tego silnika.

speedfashion napisał(a):Wyświetl post
Ja z drobnym pytaniem do ludzi obeznanych w motoryzacji.

Otóż, od pewnego czasu jestem szczęśliwym kierowcą Seata Leona I. To model z 2002r., silnik 1900cm3, 110KM. Ostatnio podczas jeżdżenia dostrzegłem pewne problemy. Mianowicie dopóki nie wrzucę czwórki, wszystko jest okej. Auto pięknie się rozpędza i rwie do przodu. Natomiast jak wrzucę, to muli się niesamowicie, dociskam gaz, a prędkość spada.

Oczywiście byłem z tym u jakiegoś kolesia, powiedział, że to kwestia czujnika stopu (czy jak się to nazywa). Miałby on odcinać paliwo. Zapłacone - zrobione, samochód nadal momentami strasznie się muli. Ma ktoś jakieś pomysły, na co powinienem zwrócić uwagę? Nie uśmiecha mi się płacić, kiedy nie widzę żadnych efektów.

Z góry dzięki za odpowiedź.
A nie zauważyłeś by auto więcej paliło, dymiło? Może to być przepływomierz, albo zawór n75.
Ostatnio edytowane przez Arturo Qr2nów : 15.11.2010 o godz. 12:54.
http://wislakrakow.com/forum/signaturepics/sigpic26075_1.gif
Odpowiedz cytując