Wyświetl pojedynczy post
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2010, 18:05
szprotson

A ty myslisz że tak będą sobie wszyscy cicho siedzieć, jak drużyna z takim stadionem będzie broniła się przed spadkiem.

To na h*uj to było budować. Nie ma euro w Krakowie, nie będzie pucharów W takim razie ja już bym wolał wydać te pieniądzena nowe drogi, remonty, mieszkania komunalne, dofinansowanie do nowych miejsc pracy.

Jest stadion, ma być drużyna i wyniki.

ITI w Legie chce pakować 2 miliony euro w każde okienko. I Walter mówi wprost że dopiero teraz zainwestują na 100%. Miasto wypełniło swoją obietnicę. Dało im stadion, czyli narzędzie do zarabiania. Teraz oni muszę zrobić tylko drużynę.

Ja nie twierdzę że Cupiał coś obiecał. Ale ja będąc prezydentem Krakowa zanim bym podpisał wydatek rzędu 400 milionów złotych na prywatny biznes rządałbym gwarancji że ktoś zainwestuje równie dużo co ja.

Bądzmy szczerzy stadion zbudowany z "naszych" podatków a teraz jeszcze mam płacić za wejście na stadion. Ja tam nie słyszałem żeby Cupiał to współfinansował.

A ta śmieszna cena za wynajem 5 milonów rocznie. Cupiał musiałby wynajmować go przez 80 lat żeby to się zwróciło. Skoro Lech za 42 tyś. biletów zarabia na meczu z Red Bullem 2,5 miliona złotych, to za 35 tyś. Wisła zarobi spokojnie 2 miliony, z niezłym rywalem w lidze europejskiej. Wystarczą 3 takie mecze żeby mieć opłatę za stadion z głowy. Reszta to już czysty zarobek.

Ja bym był bardzo zadowolony, jak by mi miasto wybudowało Biurowce za 400 milionów a ja potem bym płacił miastu "tylko" 5 milionów.

Drużyna musi być.

Może być nawet tak , że Cupiał da pieniądze ale Kapka i spółka sprowadzą jakiś szrot.
Ostatnio edytowane przez wwf : 14.11.2010 o godz. 18:42.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując