Buziek_LG napisał(a):

Po pierwsze Aglomeracja Śląska nie liczy nawet 2 mln ludzi(1.94 mln). Po drugie zaś jeśli w ten sposób ktokolwiek wycenia wartość to jest skrajnym debilem. I to z kilku powodów. Po trzecie zaś jeśli Ty doskonale zrozumiałeś tamten tekst to jak to jest że dwie drużyny z Trójmiasta(łącznie 1.35 mln ludzi, nie mające konkurencji innych klubów) są warte mniej niż Ruch który ma konkurencję w postaci: Ruchu Radzionków, Polonii Bytom, Piasta Gliwice, GKS-u Tychy i rzecz jasna Górnika ? Albo jeszcze lepiej jako to jest że Polonia Warszawa na której średnia frekwencja wynosi mniej niż 4.2 tyś ludzi, która ma znacznie gorsze wyniki niż Jagiellonia jest wyżej w tym rankingu?
Zaś firmy artmedia nie zamierzam o nic pytać bo z debilami nie dyskutuję, a zbłaźnili się tym raportem nieziemsko
"Raport" jest tak durny że sam się sobie dziwię że go w jakikolwiek sposób omawiam. Tyle ode mnie, jeśli ktoś im za to zapłacił to jest skrajnym idiotą.
|
Jestem właścicielem portalu koxik.pl , i to oni zapłacili za umieszczenie tego raportu na stronie więc wiem na jego temat trochę więcej. Więc powoli wyjaśnię. Zacznijmy od kwestii medialności. Medialność głównie liczy się po przez częstotliwość bycia w mediach. Sam zobacz ile razy w mediach jest Polonia Warszawa. Co do aglomeracji śląskiej to tutaj masz link
http://pl.wikipedia.org/wiki/G%C3%B3...zemys%C5%82owy liczy dokładnie 2,7 mln.Więc jakieś 2 razy więcej niż trójmiasto. Jednka nie to jest najbardziej istotne.Najbardziej istotne w tej kwestii jest jakim "towarem" dla reklamodawcy jest dany klub. Co do Ruchu Chorzów w zeszłym sezonie zajął 3 miejsce grał w europejskich pucharach -to już jest + , drugim + jest ilość firm mających swoją siedzibę na śląsku a ilośc firm mających swoją siedzibę w trójmieście. Podpoweim Ci na śląsku zarejestrowanych jest jakieś 2 razy więcej firm. Więc jeśli jest 2x większa konkurencja to i cena za reklame jest wieksza. Lechia odkad weszla do ekstraklasy nie miala zadnych znaczacych sukcesów które przyciagnelyby w znaczacy sposób inwestorów. To tyle ode mnie

. Dodam tylko, ze w tym artykule frekwencja jest wymieniona jako ostatni czynnik