Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
kreseq
Warszawiak

Od: 11.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.11.2010, 14:30
"Jeśli piłkarze Polonii Warszawa przez trzy miesiące nie dostaną pensji, to mogą wystąpić o rozwiązanie umów z winy klubu. Józef Wojciechowski nie bardzo się tym jednak przejmuje.

Biznesmen płaci w lidze najlepiej, ale i wymagania ma największe. W swoim klubie robi co chce, tylko nie wszystko jest zgodne z piłkarskim prawem. Na pewno nie jest nim zawieszanie wypłat, a taka kara spotkała zawodników i cały sztab szkoleniowy po przegranym meczu z Lechią Gdańsk. Co ważne, Wojciechowski nie powiedział, kiedy dokładnie odda swoim pracownikom należne im pieniądze. - Mają jeszcze pięć meczów. Jeśli trzy wygrają, to będziemy mieli 25 punktów i wtedy porozmawiamy. Może im wówczas te pieniądze wypłacę - uściśla na łamach "Przeglądu Sportowego".

Tymczasem dziennik porozmawiał z Bartoszem Urbańczykiem, czyli dyrektorem wykonawczym Polskiego Związku Piłkarzy. Jak mówi, zawieszenie wynagrodzeń to jedno z najpoważniejszych naruszeń zapisów kontaktowych. I jest karane. Jeśli poloniści do 10 lub 15 listopada nie dostaną wypłat za październik, to powinni złożyć wniosek do Komisji Ligi. Klub może być ukarany finansowo, zawieszeniem, wykluczeniem z PZPN. Po trzech miesiącach piłkarz może wystąpić o rozwiązanie umowy z winy klubu.

Jak wynika z wypowiedzi Wojciechowskiego... to ostatnie rozwiązanie byłoby mu chyba nawet na rękę. - Niech rozwiązują, będę miał problem z głowy. Czy oni uważają mnie za idiotę, który będzie dawał im pieniądze za nic? Ci ludzie są bez charakteru! Obłowili się w tłuste kontrakty i myślą, że mają mnie w garści. A przecież jeżeli ja nie wyłożę swoich prywatnych pieniędzy, to oni ich nie dostaną - mówi Wojciechowski w "Przeglądzie Sportowym".

I na koniec cytat dnia. Też Wojciechowski, też cytat z "PS": "Wolę dać biednym dzieciom niż tym łobuzom, którym nie chce się biegać po boisku"."

No to czekam zeby nie placil, moze sie uda
Watpie by po takich cykrach jakikolwiek zawodnik chcial tam grac bo albo strzeli 3039393 bramek albo nie dostanie kasy

PS: Marszalek - On nie jest asem ale :
1) Gra przyzwoicie
2) Co najwazniejsze : Mamy przetrzebiona obrone.

Jeśli zapomnę o nich, Ty, Boże na niebie, zapomnij o mnie
Odpowiedz cytując