1. O gustach się nie rozmawia.
Zieniu17 napisał(a):

W bramce Legia lepsza? Przepraszam, potencjalnie? Kpisz czy o drogę pytasz?
|
2. Tak, na mój gust lepsza. Pawełek to potencjalna bomba, która prędzej czy później puści babola. Z racji tego, że dawno tego nie było to ryzyko się zwiększa. Kostia jest dużo słabszy od Muchy, ale na razie katastrofy nie ma. Nie piszę o Antoloviciu, bo on rzeczywiście osiągnał wyższy poziom wtajemniczenia i jest gorszy od magnifique trio Pawełek - Cabaj - Przyrowski.
Zieniu17 napisał(a):
|
W obronie ok zgadzam się, tutaj wskazanie na Legie.
|
3. No, właśnie moim zdaniem to najgorsza obecnie formacja Legii.
Zieniu17 napisał(a):
|
Pomoc? W czym Małecki jest gorszy od Szałachowskiego? A para Sobolewski Wilk ma być gorsza od Borysiuka i Vrdoljaka? A wiem ta różnica pewnie wynika z tego, że super-strzelec Manu bije na głowę Kirma? W formie Radović kontra coraz lepiej grający Garguła, to tutaj na plus dla Legii, ale dlaczego napisałeś zdecydowanie, to nie wiem?
|
4. Szałachowski jest równie nędzny co Małecki (potencjalnie Małecki jest dużo lepszy, ale rundę ma słabiutką). Ja stawiam na taki zestaw w pomocy: Manu - Borysiuk - Vrdoljak - Radović. Wymieniłeś więc mojego rezerwowego i porównujesz do Małeckiego, którego większość z Was chce w pierwszym skłądzie. Sobolewski to był dobry pare lat temu. Vrdoljak ma taki wpływ na drużynę jak nikt w całej lidze (może poza Edim), Borysiuk (mimo, że go nie lubię) gra ostatnio bardzo dobrze, dużo lepiej od Wilka (nie oceniam ich potencjału, a ostatnie mecze, nie przypominam sobie babola-karnego Borysiuka). Radović jest aktualnie w najwyższej formie w karierze - biega i gra pokracznie, ale ma... fantazje i mu wychodzi. Manu jest świetny w destrukcji (czego większość nie zauważa) - chłop cofa się razem z obrońcami i lubi odebrać piłkę 10-20 metrów od naszego pola karnego. A w ataku niech tylko szybko biega (co czyni) i wrzuca (co czyni) i będzie dobrze. Garguła - jak Sobol, kiedyś był dobry.
Zieniu17 napisał(a):
|
Atak- Brożek w coraz lepszej formie, a naprzeciw Kucharczyk, ja tu widzę kolejny plus dla Wisły, szczególnie, że Brożek jest królem R22, a jak wszyscy wiemy Legii bramki strzelać uwielbia.
|
5. Zobaczymy.