Wyświetl pojedynczy post
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2010, 22:24
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Może i racja, ale ostatnio coś zbyt często mówi się o tym zwolnieniu Maaskanta, a znając porywczość Cupiała to wszystko się może zdarzyć.

Osobiście też mi się nie podobają niektóre spotkania w wykonaniu Wisły, ale już niektóre są całkiem fajne, więc i tak oceniam go na plus.
Które spotkanie było całkiem fajne?

Ja tam nie widziałem (poza 25min meczu z Jagą,choć raczej w tydzień Maskaant za wiele im nie wpoił) nawet jednej porządnej połowy w wykonaniu Wisły Maskaanta. A najgorsze jest to, że gra wygląda w moim odczuciu coraz gorzej.

Byłem wielkim zwolennikiem Petrescu. Ale nie można być w 100% przekonanym, że każdy zagraniczny trener to dobry trener. Dla mnie jak na razie Holender tylko ładnie mówi. Jego wynik z Holandii też za nim nie przemawiają. Ja nie widzę w grze Wisły schematów, jakiegoś systemu. Nic. Za Petrescu była bida w ofensywie, ale obrona była nieźle ułożona. Teraz mamy chaos w obronie, i dramat w ataku.
To że mamy kiepskich piłkarzy to osobna kwestia. Ale są drużyny co mają jeszcze słabszych, a ich gra prezentuje się lepiej.

Jadnak uważam, że należy zostawić Maskaanta do zimy, i wtedy ocenić tą rundę. Zobaczyć, czy są jakieś perspektywy na przyszłość.

Żadnych nerwowych ruchów, ale nie przesadzajmy też w drugą stronę. Za słabe wyniki nie można winić tylko słabej kadry. Jakiekolwiek przejawy systemu gry powinno być widać. Ja na razie takowych nie widzę. Może ktoś z Was mi coś podpowie...sam nie jestem w stanie nic znaleźć.
Odpowiedz cytując