Wyświetl pojedynczy post
Filippo
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2010, 21:24
bonawentura napisał(a):Wyświetl post
Kocie - ja również mam szacunek dla Cupiała za to, że włożył w Wisłę mnóstwo pieniędzy, ale prawda jest taka, że wiecznie długu Wisła nie będzie mogła spłacać, a chcąc budować dobrą drużynę trzeba w nią jednak inwestować. Widząc, że wszystkie duże kluby(Polonia, Lech, Legia) budują swoje drużyny dość solidnie, to Wisła przez to zwracanie długu straciła - chodzi mi generalnie o sytuację nie dzisiejszą, tylko o sytuację od roku 2003, kiedy to Cupiał zaprzestał ładować pieniądze w klub, a cały czas chciał by ten dług był mu spłacany. Teraz zaczyna się rywalizacja, kluby zaczynają się budować za naprawdę relatywnie duże pieniądze i zaczyna to wychodzić, jak np. takiemu Lechowi w LE.

No chyba że Cupiał liczy na to że przy najmniejszym nakładzie kosztów osiągnie finał Ligi Mistrzów, to tylko pozostaje mu życzyć powodzenia.
Zgadzam sie, kiedy inwestować jak nie teraz, majac stadion, druzyne z historią i swietnych kibiców...W Legii juz o tym wiedza i nie oszczedzaja na transferach.

Jeśli Wisła ma zarabiać, to gra w pucharach to obowiązek. Nie potrzeba do tego LM, wystarczy grupa w LE i atrakcyjni rywale. Razem z kwalifikacjami dostajesz jakies 10 meczy...5(mecze domowe)*40 000 (zakładam komplet publiczności) * 70 PLN (zalozmy ze to srednia cena biletu)= 14 000 000 (czytaj 14 milionów PLN) + kasa z transmisji TV i reklam + pamiątki + sponsor, dolicz kasę z C+, dolicz z meczów ligowych, plus 1 wypromowany grajek i masz klub który będzie potrafił utrzymac się z wpływów bez dorzucania kasy z zewnatrz.
Odpowiedz cytując