Wyświetl pojedynczy post
Wiślak178
Senior Member

Od: 04.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2010, 19:04
Śmieszą mnie podawane tu przez niektórych propozycje składu Wisły. 4-4-2 z Brożkiem i Riosem albo Małeckim, niektórzy nawet życzyliby sobie 4-3-3, wedle myślenia "więcej napastników - więcej bramek". Silną formacją Legii jest pomoc, gdzie grają pięcioma solidnymi zawodnikami, a Wisła nie może pozwolić sobie na zdominowanie środka pola przez Legię. Maaskant musi wystawić pięciu pomocników, bezapelacyjnie Wilka bo właśnie takich walecznych piłkarzy potrzebujemy w tym meczu w środku. Wystawcie trzech napastników i piłka nawet do nich nie dojdzie, chyba że górą, za wykopywanie piłki i liczenie na błąd przeciwnika to ja dziękuję.
Jeśli chodzi o skład Wisły to ja go widzę dokładnie tak jak ktoś tu wklejał:

Boukhari to może być wzmocnienie, ale na wiosnę jak przepracuję całe przygotowania, bo na razie fizycznie wygląda fatalnie, chłop nadaje się tylko na końcówki. Ale niestety nie zdziwię się jak zacznie w głównym, bo Maaskant coś w nim widzi. Co? Nie mam pojęcia, ale na ten mecz lepszym wyborem jest Garguła, który ciągle próbuje szukać Brożka jakimś niekonwencjonalnym zagraniem. Na prawej pomocy słabiutko idzie ostatnio Małeckiemu i myślę że takie wejście dopiero w drugiej połowie dobrze by mu zrobiło, zawsze z tą sportową złością idzie mu lepiej. Co do Riosa to ja bym go widział na skrzydle, bo chłop ma drybling, a na skrzydle jest na to więcej miejsca niż w napadzie. Na lewej obronie trzeba by się zastanowić kto sobie lepiej poradzi z Manu, jak dla mnie mamy dwóch podobnych, szybkich graczy, jednak Brożek jest bardziej doświadczony na tej pozycji i raczej ma lepszy odbiór. Ale Maaskant pewnie jak zawsze postawi na Paljicia...
Odpowiedz cytując