Za mną pierwszy dłuższy czas z nowym FMem.
Wszystkie ligi europejskie + te ściągnięte z cmrev, najwyższe szczeble, niegrywalne. Grywalna tylko Polska (Ekstraklasa i 1 Liga).
Baza danych niestandardowa- dostępni wszyscy piłkarze z europy z klubów z najwyższych szczebli rozgrywkowych w danym kraju + oczywiście najważniejsze postaci Afryki, Azji, Ameryk.
Przeszperałem wolnych graczy w tej konfiguracji. Polecam szczerze:
Chiro N'Toko - O (Ś)
Ognjen Krasic - O (P)
Arthur Alfred - O (L)
Gordan Golik - P (Ś)
A także, za na prawdę śmieszne pieniądze:
Iliyan Garov - O (Ś) / DP (Ś) / P (Ś) - (Loko Sofia)
Tom - P (Ś) / OP (Ś) - Lokomotic Płowdiv
i uwaga uwaga uwaga, gwiazda wolnego transferu, za 6 tys tygodniowo
Nashat Akram - OP (Ś)
Polecam też
Eugene Sepuya - znany poprzednich wersji, fajny napastnik z Afryki. 27 lat czy jakoś tak.
Idę kopać dalej. Generalnie z pieniędzmi bieda, trzeba posilać się w szczegolności graczami z wolnego transferu, zebrać ekipkę, awansować do pucharów i budować od zimy super drużynę
Wisełka będzie wielka.
W tej wersji preferuję, jak zwykle, football ofensywny. 4-2-3-1
W wypadku mojej wizji:
Nie znalazłem do tej pory żadnego sensownego, młodego bramkarza po niskich kosztach jak na warunki Wisełki.
Obronę można uzupełnić bez problemu i stworzyć z niej solidny blok defensywny.
Podobnie ze środkiem pola.
Problem pojawia się w kwestii skrzydeł. Będę musiał jeszcze poszperać, bo do tej pory nie widziałem nikogo sensownego. Potrzeba lewego za Boukhariego i Paljica i prawego na uzupełnienie.
Środkowy ofensywny to Akram. Trzeba będzie wykopać Gargułę, dużo zarabia a statystykami szału nie robi. W jego miejsce muszę sprowadzić jakiegoś sensownego młodego. Na ławce Jirsak.
Napastnik- Żurawskiego nie ma co na siłe ciągnąć, zagra sobie do grudnia i postaram się go upchnąć. Co do Riosa- mam nadzieję że się fajnie rozwinie.
Na pewno na wylocie- Pawełek, Branco, Łobodziński, Paljic, Żurawski. Jak znajdę kogoś na miejsce Boguskiego to i jemu podziękuję.
Aj się rozpisałem. Normalnie jestem podekscytowany tak, jakbym grał jeszcze w Championship Managera
Jeszcze małe, gówno warte ciekawostki z mojej gry:
Najwyższy zawodnik 208 cm, najniższy 154 cm.
Najstarszy 51 lat, najmłodszy 15.