Nie dla żadnego polskiego trenera, nie dla żadnego trenera w tym sezonie.Jesli klub ma isc w kierunku profesjonalizmu, w kierunku europejkiego stylu zarzadzania to jak to wyglada, ze trener jeszcze na dobre nie przyszedl a juz lataja pogloski o jego ewentualnym zwolnieniu w zaleznosci od wyniku meczu.Naobiecywali i naopowiadali Maaskantowi, ze topowa druzyna, ze nowy stadion, ze pewnie beda transfery, a w gazecie czytam ze w zaleznosci od straty punktowej BC uzaleznia jakie beda transfery i ze jest brany pod uwage wariant oszczednosciowy.Jesli to prawda, ze wariant oszczednosciowy jest w ogole w planie oznacza to, ze BC nie zamierza albo znowu nie umie i nie nauczyl sie na swoich poprzednich bledach.Jestem w stanie spisac ten sezon na straty kosztem budowy druzyny od calkowitych podstaw.Jak dla mnie to prawie cala jedenastka jest do wymiany, a jesli nawet mamy paru zawodnikow to albo sa wypozyczeni, albo koncza sie im kontrakty, albo zaraz przechodza na emeryture.Druzyne trzeba zaczac budowac od totalnego zera i jesli strona czy list nic nie dadza to przynajmniej mozemy sobie uczciwie powiedziec, ze probowalismy a nie tylko narzekalismy na forum.Bylo tyle konstruktywnych, ciekawych postow, ktore moglyby sie znalezc na tej stronie a tak to tylko pozostaly bez echa na tym forum.Ja nie jestem ani przeciwnikiem, ani zwolennikem Maaskanta.Po prostu uwazam, ze jak wybor padl na niego to trzeba mu dac czas, zaufanie i poparcie i niech udowodni, ze zarzad sie nie mylil.Slysze tu non stop glosy nawolujace do zatrudnienia dobrego szkoleniowca.Po pierwsze to nas na niego nie stac, po drugie nie chcial by tu przyjsc, a taki z sukcesami ale juz na emeryturze to mnie osobiscie nie interesuje.Hipotetycznie nikt powazny nie bedzie chcial tu przyjsc, bo wystarczy ze zadzwonilby do Petrescu lub Maaskanta i sie zapytal o opinie to po rozmowie juz by od nas nie odbieral telefonu, bo jak mozna uznac klub za profesjonalny gdy klogos sie zwalnia zanim zaczal prace.Smiejemy sie z Wojciechowskiego, a nasz prezes jest takim nim tylko ze 10 lat pozniej.pozdrawiam
p.s.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...at_z_trenerem/