Wyświetl pojedynczy post
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.11.2010, 08:09
Jeżeli scenariusz przedstawiony przez kota się sprawdzi to niestety stracę całkowicie wiarę w to że Wisła może się rozwinąć w stronę dobrze zorganizowanego profesjonalnego klubu ze średniej półki w Europie.

Dla mnie zatrudnienie profesjonalnego dyrektora sportowego z zagranicy było doskonałym posunięciem, awangardowym ruchem w naszej skostniałej zaściankowej lidze. Dlatego też wydawało mi się że Basałaj ma głowę na karku i plan rozwoju Wisły. Z kolei postawienie na trenera z Holandii też mogło mieć tylko pozytywne skutki - w końcu mogły się poszerzyć horyzonty piłkarskie naszych zawodników.

Tymczasem ewentualne zwolnienie całej trójki to dywersja w czystej postaci. W chwili kiedy żaden z nich jeszcze nie miał okazji wprowadzić swoich idei, dołożyć cegiełki do rozwoju klubu, podkopuje się ich pozycję szykując wymianę kadr. Tak na prawdę jeszcze nie wiemy ile są warci.

Nie wiem kto lepszy może teraz przyjść i niestety nie wierzę że ktoś lepszy przyjdzie. Zieliński? Bez sensu - już to przerabialiśmy ze Skorżą.

Jeszcze jedna uwaga co do regresu w ostatnim meczu - w Wiśle poza Boukharim nie ma piłkarza który ma wiedzę taktyczną. Dla Garguły i Sobolewskiego zmiana systemu z 4-4-2 to jak przejście na język holenderski w konwersacji.
Niestety dla wielu innych piłkarzy też. Te dzidy do przodu w meczu z Cracovią to było jedyne co drużyna mogła wykonać kiedy środkowi pomocnicy bawią się w chowanego.
c.d.n.
Odpowiedz cytując