flamengista napisał(a):

A Borussia? A reprezentacja?
A kto z nimi podpisywał kontrakty? Można było przecież - podkupując Wiśle Onyszkę - podsunąć kontrakt, w którym bramkarz dostałby 50% gwarantowanej kwoty, resztę wejściówki i bonusy. U nas jest tak od pewnego czasu.
Popierasz wstrzymanie pensji? A sam pracujesz?
Będziesz miał słabszy miesiąc w robocie i szef obetnie ci 50% kwoty zapisanej w umowie - chyba nie masz nic przeciwko?
|
Źle się wyraziłem - Smolarek jest zawodnikiem, który ma niezbyt dobre warunki fizyczne, więc siłą rzeczy nie będzie się przepychał z obrońcami. Dla niego idealne jest wchodzenie z głębi pola, wtedy ma szansę na pokazanie swoich atutów.
Więc powinieneś się cieszyć, że podkupiliśmy Onyszkę, bo tak kurowałby się u Was. Pracuję. Widzisz, gdybym coś zawalał całkowicie, to szef nie zawiesiłby mi pensji, tylko zwolniłbym mnie. A między obcięciem pensji, a zamrożeniem jest różnica, bo JW pieniądze wypłaci, tylko nie wiadomo kiedy.
Edyta. Ale po głębszym zastanowieniu to i tak nie jes wyjśce, skoro piłkarze dostaną kasę prędzej czy później, więc ta decyzja może niektórym zwisać. Więc najlepszym pomysłem byłoby jednak odesłanie niektórych do ME i z jednego dla przykładu pozbycie z klubu.