Temat: Ekstraklasa
Wyświetl pojedynczy post
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2010, 22:15
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
No chyba Skorża należy do tych drugich, a jakoś za nim nie przepadacie (no bo złotousty, bez charyzmy, lalusiowaty, lansujący taktykę "dzida i do przodu" i tylko przez przypadek nazdobywał pucharów z Groclinem i mistrzostw z Wisłą)
Najlepiej wytykać paranoje u sąsiada.
Generalizujesz, ja daję mu czas. Zwłaszcza po ostatnich wynikach. Spieprzyć się dokumentnie powinno dopiero za rok, półtora, gdy Skorża bedzie miał 'złotą jedenastkę', której odechce się trenować, bo i tak będą grali, a rezerwowi będą grać przeciwko trenerowi i atmosferze, licząc na nowy układ z nowy trenerem. Życie.

andrzejzb napisał(a):Wyświetl post
Nie przyglądałem się jakoś szczególnie Widzewowi i Bełchatowowi ale w Legii 1993/1996 to on miał po prostu samograja. Tamten zespół mógł poprowadzić magazynier i tez by zagrało jak by chciało a nie zagrało jak nie. Pamiętasz pomysły Janasa? Ratajczyk na środku pomocy w Goeteborgu a Pisz na ławie? To prawie jak niezabranie Frankowskiego do Niemiec. A miłość platoniczna do Rasiaka?r
Czasami samo nieprzeszkadzanie jest umiejętnością. W Geteborgu wyszło na jego, bo joker Pisz strzelił kluczowego gola w... historii. Nawet jeżeli miał samograj to umiał to wykorzystać np. poprzez budowanie atmosfery i zwykły nadzór. Przypominam, że potem mówiło się, że Smuda ma u nas samograj i nie wyszło z tego nic.

Oczywiście ktoś napisze, że Janas miał lepszych, a Smuda, jak się ostatecznie okazało beznadziejnych. No, ale może właśnie dzięki umiejętnościom o których pisałem wyżej Janasowy samograj nim był, a Smudowy nie.

Zresztą jak ktoś mądry napisał o faktach się nie dyskutuje

EDIT: Co do Frankowskiego, nie chcę pisać, może być priv, bo jesteśmy na forum Wisły, a oni do tego emocjonalnie podejdą. Co do Rasiaka, szyderka szyderką ale w drugiej lidze angielskiej poradził sobie tak, że kupił go Spurs. Pokaż mi drugiego takiego naszego napadziora w najsilniejszej drugiej lidze świata. Rzeczony Frankowski był tam raczej kategorią dowcipu..
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 07.11.2010 o godz. 22:17.
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując