PoloniaDumaStolicy napisał(a):

Poczułem się zaproszony jak Janas na konferencję pomeczową.
A tak poważnie, to problemem jest Janas, który nie ma w ogóle zielonego pojęcia o piłce, albo specjalnie to wszystko sabotuje. Co za normalny trener wpuszcza na boisko Tosika i Gancarczyka, którzy nie potrafią grać w piłkę. Poza tym zamiast wpuścić rezerwowego napastnika jak jest jeszcze czas, to on wyczekuje do końca i zdejmuje Gołebiewskiego. Piłkarze sami przyznają, że nie wiedzieli co grać, więc ja sam nie wiem za co ten gamoń Janas pobiera pieniądze.
Za bardzo nie ma kim go zastąpić. Jeżeli zaliczy wtopy z Lechem i Ruchem, to w następną niedzielę poleci. Dzisiaj Wojciechowski w swoim pokoju na K6 rozmawiał z Kasperczakiem ( )/
|
Ta. I stąd jest jedynym trenerem, który prowadził polski klub w LM (i to w 1/4 finału) oraz grał z reprezentacją Polski na mundialu (najlepszy występ od 1986 do dziś na wielkiej imprezie, naszej kadry), wprowadzał Widzew do ekstraklasy, nawet Bełchatów za jego czasów grał ok.
Może sabotuje, ale po co miałby to robić?
Generalnie Janas stracił twarz po wzięciu posady po Bakero, natomiast jest jednym z najlepszych polskich trenerów (za jego czasów nawet repra olimpijska grała chociaż na granicy przyzwoitości - potem się to skończyło), wręcz powiedziałbym ze w ostatnich 20 latach jest to TOP 3 naszego kraju (dla mnie osobiście TOP 1, ale wyobrażam sobie, że ludzie mogą wyżej cenić Kasperczaka, chociaż po Górniku i Karabachu ciężko, albo.... Smudę).
Kasperczak dawno kogoś nie spuścił, bierzcie go