Wyświetl pojedynczy post
wwf
Senior Member

Od: 08.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2010, 16:29
Panowie poczytajcie ponownie moje posty.

Ja nie neguję tego że nam jest potrzebny trener z zagranicy.

Ja nie neguję że są nam potrzebne wzmocnienia i zmiana kadry.

Ja po prostu uważam że Maaskant to przykład tego jak Cupiał w tej chwili myśli o Wisle.

Ściągnięcie trenera który większość czasu trenował w 2 lidze Holenderskiej nie jest świetnym ruchem. Po prostu nikt mi nie wmówi że 2 ligowy trener holederski jest kimś kto ma zbawić nasz klub. Tak samo jak nikt mi nie udowodni że zawodnicy sciagani z 2 ligi niemieckiej bęa gwiazdami w naszej.

Cupiał z Basałajem powinni znalezc trenera konkretnego z sukcesami a nie jakiś odpad z 2 ligi Holenderskiej jak to było w przypadku Maaskanta.

Popatrzy na to jak to było naprawdę , a nie jak byśmy my chcieli żeby było

2 ligowy MVV Maastricht zwolnił Maaskanta bo ten nie wywalczył awansu do 1 ligi, nasz trener zrobił 5 miejsce w 2 lidze Holederskiej w 2008 roku.

Nec Breda ściągła Maaskanta na asystenta w styczniu 2008 roku. Nie sciąga go tam na 1 trenera, a na zwykłego asystenta. Dopiero jak 1 trener został poinformowany że kontrakt z nim nie zostanie przedłużony Maaskant dostał szansę od Lipca 2008 co wywołało burzę protestów wśród kibiców bo Ernie Brandts
zrobił 3 miejsce w lidze.
Trzeba pamiętać o tym 3 miejscu
bo
pod wodzą Maaskanta zespół zajmuje odpowiednio rok po roku
8 i 10 miejsce.

Są to więc największe obecnie dokonania trenera Maaskanta.

I teraz.

Zastanówcie się czy jest to odpowiedni człowiek na trenera Wisły.

Powtarzam

od 1999 roku, kilka awansów i spadków z 1 ligi holenderskiej. Wiele lat w 2 lidze Holederskiej.

Do Bredy zatrudniony na asyatenta. Zatrudnienie go jako trenera Bredy wywołuje protesty kibiców, jego największe sukcesy to 8 i 10 miejsce w 1 lidze Holenderskiej z Bredą.

Ja się nadal pytam , z kim wy chcecie cokolwiek budować skoro ten facet nawet we własnym kraju nie jest postrzegany jako dobry trener.

NIech się Cupiał wreszcie ogarie:

1) Zatrudni trenera z odpowiednimi kwalifikacjami i mu odpowiednio zapłaci

2) Zacznie sciagać piłkarzy na poziomie, a nie jakieś odpady z 2 bundesligi.
Ostatnio edytowane przez wwf : 07.11.2010 o godz. 16:43.
A z polską piłką rzeczywiście jest źle. Mecz Legii z Szachtarem Donieck to była katastrofa. Teraz oglądam Szachtara w Lidze Mistrzów i to też jest katastrofa. To daje odpowiedź, jak daleko wam do poziomu Interu Mediolan czy Bayernu. Ta odległość bardzo mnie martwi -- Leo Beenhakker
Odpowiedz cytując