1q2,
Z naprawdę wielką przyjemnością czytam Twoje komentarze. Są idealne na szare listopadowe dni. Ale żeby nie czerpąć z krynicy za darmo spróbuje dorzucić coś od siebie:
"Generalnie wszystko co napisałeś jest mistrzostwem świata"
.
Bardzo dziękuję za uznanie. Musze przyznać że sam jestem w ocenach nad sobą znacznie skromniejszy. Wydaje mi się że może wynikac to z faktu że na codzień staram się unikać kontaktu z TVN czy GW co siłą rzeczy wpływa na podniesienie ogólnego poziomu intelktualnego. Co i Tobie doradzam.
"
Idealny podwładny, broniący swojego guru
....'prezes ma niestety za miękkie serce'
-sory za ten sarkazm ale nie mogę
"
Ależ proszę. Pofolguj sobie. Jak to mówią: Każdy orze jak może. Jak widać akurat Ty możesz akurat tak. Gwoli ścisłości chciałbym tylko zwrócić uwagę (mam nadzieję że nie popsuje to Twojego humoru) że tak jak masz to w zwyczaju znowu nic nie zrozumiałeś: nie chodzi o podwładnego a o sympatyka, nie o guru a o szefa partii czy w końcu nie o zaletę a o wadę. Całkiem jak w Radiu Erewań. Ciekawe czy odpowiada Ci takie poczucie humoru? Mnie osobiście bardzo (stąd mój entuzjazm).
"Zostają tylko najwierniejsi...powinniście autentycznie uszyć taką flagę, gdzie w żadnym razie nie wyśmiewam się z naszej klubowej flagi, która jest strzałem w 10."
Widzisz akurat ten "do w cip" jakoś mnie nie śmieszy. Jak dla mnie taki za bardzo ... rustykalny. Natomiast żeby Cię nie rozczarować i utrzymać zaproponowaną przez Ciebie konwencję to zasugerowałbym aby podobni Tobie wyznawcy antykaczyzmu ("sekciarze" jesli wolisz) uszyli sobie flagę z chasłem znanym z drugiej strony Błoń: "Oczyścimy Polskę z PiS-owskiego ścierwa". Zresztą dobry przykład został ostatnio dany w Łodzi. Teraz tylko trzeba powiedzieć B. A ideologię dorobi już później GW do spóły z TVN i kancelarią premiera i prezydenta.
"Cóż można dodać...Radny nie wyszedł z sekty tylko radnego z sekty wyrzucili.Ty należysz do sekty będąc jej członkiem a nie ja , więc pewnie wiesz lepiej..."
I znów muszę z przykrością wspomnieć o Twoim braku szacunku dla słowa pisanego. Żeby dowiedzieć się o tym że radny nie odszedł sam z siebie nie koniecznie trzeba być "członkiem sekty". Wystarczy umiejętność czytania ze zrozumieniem. Szczegolnie że radny sam o tym pisze na forum. Nie jest też prawdą że nie jesteś członkiem sekty. Jesteś. Tyle tylko że ona nazywa się "antykaczyści".
"A czy Rostowska i Jakubiak wyszły, czy je wyjebali
Zrobiły to z własnej woli
..To jest właśnie sekta, tak jak radnego usunięto(jak piszesz) tak i je usunięto bo śmiały się w czymś z guru nie zgadzać.Oni wszyscy zapisywali się do prawicowej partii a nie do partii w której szaleństwo staje się normalnością."
Czyli wychodzi na to że nasz kraj rządzony jest przez sekty: sektę PO (bo usunięto nie zgadzających się z guru Tuskiem: Olechowskiego, Płażyńskiego, Rokitę, Gilowską itp.), sektę PSL (usunięto nie zgadzających się z guru Pawlakiem np:Wojciechowskiego) i sektę SLD (usunięto niezgadzających się z guru Napieralskim: Millera, Oleksego itp.). Zastanawiam się jednak czy to aby przypadkiem nie jest tak że do tego aby zasłużyć sobie na to szlachetne miano Twój umysł potrzebuje dodatkowego katalizatora w postaci słowa PiS. I tylko pod tym warunkiem rzeczone instytucje przemieniają się z partii w sekty. Jeśli brak tego magicznego słowa to (w Twoim umyśle) partie nadal partiami pozostają. I niech to będzie komentarz do Twojego rozumienia słów "szaleństwo" i "normalność"
"A wiesz co mnie najbardziej śmieszy?To że z tym szaleństwem , zostajecie sami.Kpisz jeśli piszę o sekcie a ludzie od zawsze zajebiście Wam przychylni, nie są w stanie znieść tego co się u Was dzieje".
Sądząc z trochę histerycznego tonu tego fragmentu odnoszę wrażenie że jesteś nie tyle rozśmieszony co raczej rozemocjonowany swoim poglądem na temat tego co jest dobre dla PiS. Bardzo to miłe z Twojej strony że ten temat jest dla Ciebie aż tak ważny ale uwierz mi że (szczególnie biorąc pod uwagę niestety słabą jakość Twoich analiz o której wspomniałem wcześniej) będzie znacznie lepiej jeśli troskę o partię pozostawisz fachowcom. Aby Cię uspokoić dodam tylko że już od ładnych kilku lat wieszczy się upadek PiS a tymczasem partia ma się coraz lepiej. A skrzydło liberalne (którego przedstawicielami miały być obie panie) ma sie po powrocie Polski Plus i "elekcyjnym akcesie" Bieleckiego tak dobrze jak nigdy. Jak to mówią: zachowaj nas Boże od przyjaciół, z wrogami poradzimy sobie sami.
"Oddani sprawie, Anty PO 24/h ale nie sekciarze którzy idą w ogień, nawet w najbardziej absurdalny.Przykład?Choćby Ziemkiewicz z Rzepy - nazywa Was SEKTĄ - gość nienawidzący PO i przychylny Wam zawsze,
Wybacz ale znowu pokazujesz że nie znasz zupełnie tematu. Gdybyś zadał sobie trud i prześledził publicystykę Ziemkiewicza to zauważyłbyc że z częstotliwością średnio raz na pół roku popełnia tekst w którym odsądza PiS od czci i wiary. Jego ostatni artykuł nie jest tutaj niczym nowym. Zapewne o tym nie wiesz ale już na ostatnim kongresie PIS (ładnych parę miesięcy temu) wykluczono go z jednego z paneli dlatego że uważany był wówczas za anty-Pisowskiego. Od siebie dodam że w tych jego dąsach na PiS więcej jest spraw prywatnych (chwilowych sympatii i antypatii z poszczególnymi politykami) niż jakichś głębszych przekonań. Zresztą o ile trzeba się zgodzić że jest niezłym publicystą o tyle o jakości jego analiz politycznych świadczy jego kariera w UPR.
"... czytałem o Zakonie Kaczyńskiego, nie pamiętam kto , za późna pora ale też osoba po Waszej stronie i myślę że każdy kto nie jest wyznawcą Jarka , widzi co jest grane...Nie przerzuci się , będzie takim samym krytykiem obecnego układu jakim był ale zauważy że Twój guru szkodzi sprawie i to szkodzi ogromnie."
No więc kiedy przypomnisz sobie o kogo chodzi i co konkretnie powiedział to będziemy mogli o tym porozmawiać. Póki to wybacz ale ten argument jest co najwyżej śmieszny (żeby nie powiedzieć histeryczny).
"Ale nie Ty - Ty jako żołnierz będziesz brnął do końca.Powodzenia
"
Bardzo mi miło że masz o mnie aż tak dobre zdanie. Rozumiem że jako żołnierz "antykaczysta" wiesz co mówisz.
Z żołnierskim (sekciarskim?) pozdrowieniem.