Wynik meczu zależęć będzie od kierunku wiatru i przypadku w wykonaniu Wisły oczywiście ( Allach Agbar

), bowiem jeszcze nigdy nie widziałem zespołu, który po 3 miesiącach treningów z trenerem, nie potrafi wykonać choćby jednego jego założenia taktycznego. Gdy trener nakazuje grę po ziemi, to piłkarze grają wysokie dzidy na olbrzyma Małeckiego, Kirma, Brożka, Gargułę czy Riosa . Gdy trener nakazuje pokazywanie się do piłki, to piłkarze w większości chowają się pod trawą. Gdy trener nakazuje grę kombinacyjną na jeden kontakt, to piłkarze grają w kóleczko i holowanie piłki aż do jej straty.
Mógłbym tak dalej wymieniać, ale bardziej interesuje mnie dlaczego tak się dzieje
1. trener nigdy ich nie instruuje o takich sprawach i ćwiczy z nimi coś zupełnie odwrotnego, czyli abstrakcję, którą potem skrupulatnie grają w meczach
2. brak znajomosci języków, powoduje , że każdy piłkarz otrzymuje inną instrukcję od trenera i powstaje na boisku chaos, który obserwujemy co mecz
3. piłkarze są aż tak tępi umysłowo i i niezdolni piłkarsko, że zadania wymagane przez trenera są dla nich nieosiągalne do wykonania.
4. potrzeba więcej czasu aby zespół nie tylko zgrał się ze sobą , ale zrozumiał podstawowe zasady wymagane przez trenera, , że po ziemi to znaczy nie w niebo, że na jeden kontakt to znaczy ty do mnie a ja do niego, że wychodzenie na wolną pozycję, nie grozi wyrzuceniem z klubu itd. itp.
5. część piłkarzy wykonuje krecią robotę i czeka na usunięcie z klubu trenera
Jak myślicie, która odpowiedź jest prawidłowa, bo jakoś nie mogę uwierzyć, aby po 3 miesiącach nie potrafić wykonać choćby najmniejszego polecenia trenera i wszystko wykonywać w meczach odwrotnie niż na treningach, gdyż nawet 11 słoni potrafiłoby zespołowo czegoś się nauczyć w ramach współpracy nad swoim przetrwaniem a jednak 11 ludzi nie zawsze musi mieć te same cele, jak historia człowieka dowodzi
Ps. ciekawe czy pokarani przez Skorżę jego obecni piłkarze, oddadzą mu w Krakowie, czy też wyleczyli się z obstrukcji na stałe i wyłącznie będą dla innych przykładem na jej istnienie