Wyświetl pojedynczy post
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2010, 22:09
dj_ibutti napisał(a):Wyświetl post
To nie SKWK "obsmarowało" Maaskanta, tylko personalnie: Robert Szymański. Ktory się pod tym podpisał.
To niech sobie założy prywatnego bloga i tam pisze swoje opinie, a nie na oficjalnej stronie Stowarzyszenia. Obaj wiemy, że te "prywatne opinie autora" to jedna wielka ściema.

A co do Maaskanta, to chyba nikt rozsądny nie chce teraz jego zwolnienia. Ale wcale nie dlatego, że z niego taki wspaniały trener, tylko dlatego, że kolejna zmiana szkoleniowca w trakcie rundy byłaby po prostu katastrofą oraz dlatego, że jeszcze zbyt krótko pracuje. Ale to nie znaczy wcale, że nie wolno nam wytykać jego błędów czy zgłaszać wątpliwości co do jego decyzji. Bez przesady, od tego jest forum, żeby dzielić się swoimi spostrzeżeniami.

Skład mamy słaby, ale nikt mi nie wmówi, że Maaskant wyciąga z tej drużyny maksa. Wczorajszy mecz nie zmieni mojej opinii, że postępów w grze jak nie było, tak nie ma. Moje wątpliwości budzi ponad to brak pomysłu na grę, ustawienia drużyny i zmiany.

Poza tym Panie i Panowie, po to jest trener, żeby ludzi czegoś nauczyć. Nie zgodzę się z opiniami niektórych z Was, że to nie jest wina trenera, że na boisku nie ma ruchu, nie ma gry z klepy, nie ma automatyzmu. To są rzeczy, których można nauczyć w ciągu 10 tygodni. Najłatwiej jest powiedzieć, że ma się do d...y zawodników, ale na litość Boską, to nie jest sztuka wygrywać wszystko, jak się ma bajeczny skład.
Skoro mamy kopaczy na środek tabeli i w tym środku się znajdujemy, to po kiego grzyba było nam zatrudniać.trenera z zagranicy? Żeby miał kto zmiany przeprowadzać?

Niech Maaskant zostanie do końca sezonu, mam nadzieję, że dostanie zawodników w zimie, jakich sobie ze Stanem sami wybiorą i zobaczymy. Ale ja uważam - i mam do tego prawo - że z tym trenerem szału nie będzie.
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński

"I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..."
Odpowiedz cytując