Wyświetl pojedynczy post
witeq
Senior Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2010, 12:05
Mar85 napisał(a):Wyświetl post
No i co dalej twierdzicie że Maaskant taki dobry?
nie, dalej twierdzimy ze piłkarze tacy słabi. Trenera przy wzmocnieniach można będzie wstępnie oceniać za rok.
Wczoraj zastanwiałem się co on wyprawia ze zmianami? Zmienia najlepszego na boisku Pawła Brożka, zdejmuje Piete zamiast Dragana który grał beznadziejnie, przecież Pieta może grać na obronie, ale to nie wszystko...
no tak, zmiennik Pietii strzelił bramkę, ale co ten trener wyprawia? Zdejmować Pawła Brożka?Jak ten cyklista z Holandii śmiał! Co z tego że nawet Brożek nie miał pretensji bo dał z siebie wszystko wcześniej.
Pan Maaskant woogle widzi jak padła bramka, po akcji po ziemi, żadnych piłek Bunozy na afere, to jest jakieś nieporozumienie.
dokładny cross Bunozy był jednym z kluczowych elementów przy golu. A stoperzy Wisły grają "aferę", bo pomoc jest tak żałosna że nie potrafi piłki przytrzymać i rozegrać. I grał tak Marcelo, grał tak Głowacki, będzie grał Bunoza, chyba że ktoś w końcu zrozumie że to nie kolejny trener jest winny a materiał jakim dysponuje.
Kiedy Wisła stwarzała największe zagrożenie? Po prostopadłym podaniu, po zagraniach z pierwszej piłki, jak im ten Pan nie umie tego przekazać to jest słaby, bo to każdy widzi.
wiesz to ty, wiem to ja, wie to Wolfy, wie to Kominek. Co tu przekazywać?Małecki, Sobolewski, Brożek,Kirm, Garguła też to wiedzą. Oni po prostu tego nie potrafią, a trener to już ich tego w tym wieku raczej nie nauczy. Nie da się nauczyć umiejętności czytania gry, wychodzenia na pozycje w odpowiednim momencie. To trzeba mieć. Na nauke techniki przyjęcia czy dryblingu zaś już jest za późno. Czego Jaś się za młodu nie nauczy . . .
Nie potrafi nawet krzyknąc do zawodników więcej ruchu bez piłki pokazywać się do gry, jedynie Paweł Brożek się ładnie wystawiał to on w nagrode go zdejmuje, a solistę gwiazdora Małeckiego trzyma. Nie wiem może nasi piłkarze są tacy tępi i nierozumieją co Maaskant do nich mówi, ale po tylu tygodniach oprócz farciarskiego zwycięstwa z nagorszą drużyną powinnien być jakiś styl, a tu nic nie ma! Zobaczymy jak co poniektórzy będą płakac jak nas Skorża zleje za tydzień, wtedy zobaczycie ile ten Maaskant jest wart...
Masz jakiś problem ze Skorżą? Ja płakał nie będę jak nas zleją, jeśli tylko zakończy to definitywnie przyszłość kilku zawodników w Wiśle. Ale jak zwykle tnie ma na to szans, bo między innymi takie osoby jak ty zwolnią wtedy kolejnego trenera. Skorża taki dobry?Miał dwa lata z tą dryżyną, a w zasadzie dużo mocniejszą, i styl był taki sam. Kasperczak? gra była nawet gorsza niż teraz. Kulawik?przypadkowe zwycięstwo w Łodzi w dużo gorszym stylu niż wczorajszy. I arką u siebie - wymordowane zwycięstwo. Kogo Wy chcecie na tej ławce w Wiśle Zielińskiego wuefistę? Fornalika? kto was zaspokoi? A ja wam mówię że żaden trener z tych piłkarzy nie zrobi dobrej drużyny, bo tu jakości brak po prostu.

Jedyny problem jaki jest z Maaskantem to kwestia czy razem z Valckxem są kolejnymi figurantami zaciemniającymi mętną politykę transferową, czy mają zielone światło na dożynki i wycięcie połowy składu, i to wcale nie tych świeżych, a tych co od lat zawodzą i mają ciepłą posadkę.
Odpowiedz cytując