Wyświetl pojedynczy post
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2010, 08:28
krzywy napisał(a):Wyświetl post
Maakant kompletnie nie czuje gry, jego zmiany są beznadziejne. zdjęcie Pawła, małecki na placu te decyzje to nieporozumienie i to nie pierwszy raz. Moim zdaniem to bardzo słaby trener przereklamowany. Nigdy w pierwszej kolejności nie winię trenera ale teraz mam poważne wątpliwości....
Dokladnie tez zwrocilem uwage na ten fakt w czasie gry i ten fakt każe mi wątpić w to, ze Maaskant jest dobrym trenerem.
To nie jest tak przeciez tak, ze nie mial kogos wpuscic, a zawodnikow do zmiany bylo do wyboru do kolory az ostatecznie zszedl jeden z lepszych zawodnikow, ktorzy mogl cos zrobic. Dobry trener to taki, ktory potrafi tak prowadzic druzyne zeby odmienic losy meczu. Zmiany Maaskanta wczoraj sie obronily ale to byl przeciez czysty przypadek.
Maaskant jest konserwatystą i to nie swiadczy o nim dobrze. Tluczemy bez sensu to ustawienie 4-3-3 czy tam 4-2-3-1, a mozna by sprobowac zagrac jednak do konca rundy 4-4-2 za nim przyjda te niby wzmocnienia (jesli to beda asy pokroju Boukhariego czy Branco to juz sie boje ).
Czemu mialo zluzyc wstawienie Piotra Brozka na nietypowej dla niego pozycji ? Chyba tylko pokazaniu wszystkim, ze nikt tam sie nie nadaja lepiej niz Boukhari, a ten sie nie nadaje. Dlaczego nie moze zagrac tam Rios ? Maaskant chyba ubzdural sobie, ze Andy jest srodkowym napastnikiem.
Maaskant powiedzial, ze efekty pracy trenera powinno byc widac po 10 tygodniach i efekty sa takie, ze gramy coraz gorzej, zaden zawodnika nie zrobil przy nim postepu. Zacznijmy od tego, że nasi gracze w ogóle nie biegają.

Wiadomo, ze do konca rundy trzeba poczekac ale ja bym w tym czasie sondowal rynek dostępnych trenerow.
Szczerze to bardziej bym wierzyl w takiego Fornalika niz w Holendra, zrazilem sie troche do zachodniej mysli szkoleniowej bo nie jest tak, ze kazdy kto tu przyjdzie z zachodu to bedzie Bogiem trenerki, a niektorzy tak
probuja Holendra traktowac. Przypominam, ze ten czlowiek nie mial wiec zadnych wynikow w Holandii.
Wisla to nie jest miejsce dla trenerow na dorobku. I przypomnijcie sobie czy Beenhakker byl taki swietny.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując