Temat: Wisła Pany !
Wyświetl pojedynczy post
leszekpw
Senior Member

Od: 05.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2010, 23:16
A teraz moje zdanie na temat obecnej Wisły, sledzę grę chłodnym okiem i ja tak to widzę.

Po pierwsze denerwują mnie Ci wszyscy wielcy znafcy na forum piszący jakie to złe zmiany zrobił Maaskant....kurcze z tego co wiem to On ma papiery trenerskie a nie Wy i on będzie za to odpowiadał....a tu każdy myśli że zjadł rozumy i ustalał by własny skład.
Co do zmian- weszedł Boukhari, strzelił gola więc reasumując zmiany były dobre

Po drugie: wspaniale że wygraliśmy i to w takich okolicznościach ale trochę szkoda z tego względu że wygrana ta zaciemni obraz p. Cupiałowi i nie spowoduje rewolucji której nam trzeba w zespole.

Niestety od czasów Skorży żadnej poprawy jakości gry a miał już Holender trochę czasu i pewna jakość powinna być. Czasami wydaje mi się że Maaskant chce wprowadzić za trudną taktykę jak na możliwości akurat tych graczy jacy są w zespole przez co wychodzi to jak wychodzi.

Generalnie na temat przyszłości zawodników w WIŚLE:

Pawełek- od kiedy został nr 1 w drużynie broni pewnie, pokazał swoje prawdziwe możliwości i pomimo wielu błędów i farfocli należy mu się wg mnie nowy kontrakt.....zawsze może usiąśc na ławie jeśli przegra rywalizację z kimś lepszym

Cikos- zbyt słaby obrońca jak na Wisłę out
Piotr Brożek- zdecydowanie jego pozycja to obrona i na tej powinien być wystawiany w miejsce Paljicia- jeszcze możemy mieć z niego pociechę
Bunoza- zdecydowanie za słaby- out
Chavez- po aklimatyzacji mogą być z niego ludzie, wg mnie warto wykazać cierpliwość i postawić na tego obronce
Branco- zbyt mało szans dostał by móc coś powiedzieć

Sobolewski- zostawić chocby za charakter i to co wnosi do druzyny
Paljic- lewa pomoc to jego pozycja zdecydowanie będzie przydatny
Boukhari- po przepracowaniu pełnego okresu przygotowawczego może nam się przydać jego doświadczenie- ja bym mu dał szansę
Wilk- zdecydowanie przyszłość Białej Gwiazdy
Kirm- jak wyżej
Jirsak- za słaby do tej druzyny- out
Małecki- to specyficzna sytuacja- jak na obecnych grajków wyróżnia się, imponuje ale i czasem irytuje jego drybling, denerwuje bardzo jego egoizm w grze- ale myślę że za serce do gry można na niegojeszcze stawiać, przydałby się tu odpowiedni trener który nim pokieruje- talent nie wątpliwie ma ale przez swój egoizm niewiele wnosi do zespołu
Rios- zbyt mało szans dostał, może to być strzał w "10" warty zostawienia
Paweł Brożek- raz na dziesięc coś strzeli, moim zdaniem apogeum w Wiśle już było, czas go sprzedać
Żurawski- emerytom mówimy NIE

Reasumując przydałoby się ze dwóch obrońców, min. dwóch pomocników, i przynajmniej jeden dobry napastnik. Jovanicowi dałbym jeszcze szanse jako drugiemu bramkarzowi tym bardziej że mamy perelkę Kurto.

Co do Maaskanta denerwuje jego spokój na ławce wręcz flegmatyczność tak jakby mu wogole nie zalezało nie zyje meczem..... wg mnie to takie ciepłe kluchy pokroju Skorży, wiele tu nie zdziała.
Odpowiedz cytując