Wyświetl pojedynczy post
regan
Senior Member

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.11.2010, 14:33
felipe napisał(a):Wyświetl post
No nie zgodzę się z tobą częściowo
Trener moim zdaniem ma prawo wypowiadać się na tematy kibicowskie. Zwłaszcza w sposób wyważony, jak tu uczynił właśnie Maaskant. Odniósł się do oficjalnej wersji zdarzeń, jaka obowiązuje powszechnie. Nie jest jego zadaniem drążenie po TWSD, s k w k.pl czy innych kibicach.net z tłumaczem i szukanie jakiegoś dementi tego czy innego "decyzyjnego", bo one są tak naprawę g*wno warte - obowiązują w grupie paru tysięcy "kumatych", w grupie pozostałych 38 mln ludzi nie. Takie realia.
Skoro od niedzieli nie ruszył się w kwestii sprostowania szeroko rozumiany "marketing" Wisły to jest to już tylko nasz powód do zmartwień i żalu (i w tej części się z Tobą zgadzam), a nie powód by trener musiał zamykać usta i nie odpowiadać na zadane mu pytanie. Normalny marketing dzień/dwa dni po zdarzeniu organizuje konferencję i przedstawia swoje stanowisko. Pokazuje dowody, stawia roszczenia wobec PZPN czy tam Ekstraklasy itp. Działa! No chyba, że jednak coś z tym pożarem jest na rzeczy - brak reakcji powoduje takie a nie inne domniemanie, niestety.

A w artykule zaskoczyło mnie najbardziej właśnie to oburzenie - "jak trener w ogóle smiał zabrać głos"? Niezrozumiałe jak dla mnie. SKWK kiedyś nie miało oporów by zabierać publicznie głos np. ws zatrudnienia Frankowskiego. Dziwne, przecież to kłóci się z ich teorią podziału zadań: kibice - sprawy kibicowskie, trener - sprawy boiskowe/personalne...Moralność Kalego. No ale to ja się czepiam, wiem.
No właśnie wczytaj się w sedno...Autor głównie zarzuca mu to, że on nie ma prawa oceniać kibiców... Właśnie tutaj chodzi o to, że on ocenia...a nie o to, że zabiera głos, bo zabrac może, ale w sposób wyważony. mowi, "że skoro tak było, to kara jest uzasadniona".
Cytat:
"Kim Pan jest Panie Maaskant ,że wypowiada się Pan w ten sposób o kibicach "swojej" drużyny będących w Poznaniu?"
"W ten sposób" a nie "czemu pan ma czelność się wogóle odzywać..."
Zresztą tu nie o to chodzi...
Być może tak było a moze nie... Maskant jest osobą publiczną on ma uważać na to co mówi, a nie srać do własnego ogródka... Chocbyśmy nawet rozjebali cały stadion on ma czuć szacunek, bo rodziny z dziećmi nie jadą o 3:20 przez całą Polską i nie wracają dnia następnego o 8 rano do domu, tylko po to, żeby przy okazji czuli nasze wsparcie... Za samo to, ma czuć respekt, a nie kozaczyc, i wymądrzać się, że słusznie nam kare dali...
Ostatnio edytowane przez regan : 05.11.2010 o godz. 14:40.
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując