wolfy napisał(a):

|
Szukając w archiwach tematu posta który dobitnie pokazałby mój geniusz znalazłem coś lepszego - post sopranosa, w którym gwarantował mi, że mamy skład wystarczający na mistrza. Nawet nie o to chodzi, że to zabawne, ale takie były nastroje większości - "słaba liga", "pojedziemy ich rezerwami" etc.
|
Wolfy ma rację. Było wiele osób całkowicie oderwanych od rzeczywistości, którzy dowodzili, że Wisła nadal dysponuje wystarczającym składem, jak choćby też LucekJ etc. Od lat nie brakuje też takich, którzy jak lwy bronią złej dla klubu polityki sportowo-finansowej Cupiała - że wspomnę np: i na Wyara. Ale nie chodzi o nicki, tylko o atmosferę, jaką takie wpisy wytwarzają - coraz bardziej nieuzasadnionych oczekiwań, tolerancji dla coraz większych błędów i głupot, negowania najbardziej standardowych zasad postępowania w futbolu, braku wyciągania sensownych wniosków.
To rodzi tylko kolejne absurdy, "kwiatki" jak rozwalanie linii obrony i zastępowanie jej Cikosami, bezmyślną żonglerkę trenerami, nieustanne przywracanie skompromitowanych doradców Cupiała i Zdzisia, etc. Wisła i kibice nie walczą z prawdziwymi problemami trapiącymi klub, od których wszystko inne zależy.