Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.11.2010, 22:59
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Jak jestem nastawiony źle do Pawełka, tak obwiniać go naprawdę nie ma za co, bramek nie zawalił, dupy nam też nie uratował.

Pierwsza bramka - strzał życia Injaca i marne szanse na obronę tego uderzenia (choć niewiele Mariuszowi brakło, gdyby tylko interweniował - tak jak powinien - lewą ręką byłaby parada sezonu).

Druga bramka - również blisko świetnej interwencji, pech.

Karny - loteria.

Czwarta bramka, kolejny pech.

Obwinianie Pawełka za gole w Poznaniu to duża przesada. Jedynie przy pierwszym golu dało zrobić się więcej, bardziej jednak na zasadzie szczęliwej interwencji niż obrony wynikającej z umiejętności.
Nie chodzi o obwinianie tylko o fakt ze gdyby strzał z 30metrów Mariusz wybił za bramkę zamiast wbijać do bramki mecz mógłby się całkiem inaczej ułożyć. Rozumiem gdyby do tej piłki nie zdążył, ale on był gdzie trzeba tylko dłoń ustawił jakoś tak dziwnie. Na moje oko za szybko się rzucił i wybijał piłkę już spadając, piłka uderzona fałszem też wkręciła się w stronę bramki i klops gotowy. Co do karnego, Stilic tak się do niego ustawił jak rugbysta do podwyższenia i ślepy widział ze będzie coś kombinował, a co taki może wykombinować? Bramkarz powinien takie rzeczy widzieć i próbować coś wymyślić a Mariusz leży zawsze w rogu zanim pada strzał. Już Franek to zauważył i strzelił tak ze ledwo się wturlała. Nie mam pretensji że nie złapał karnego, ale o to ze nie wyciąga wniosków. Reszta faktycznie pech, miejmy nadzieję że limit wyczerpany .
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując