Uran235 napisał(a):

Bawicie się tymi wykresami, jakby to miało jakiś sens.
|
Cenię Twoją pracę Uranie235 i artykuły, które można po każdej kolejce przeczytać na TWSD ale wybacz. Jeśli uważasz że jak to nazwałeś "zabawa wykresami" nie ma sensu to nie marnuj swojego cennego czasu by udowadniać nam że to co robimy nie ma sensu.
Dla mnie ma i mam wrażenie, że nie tylko dla mnie.
Jeśli chcesz coś wnieść do dyskusji napisz ale pamiętaj, że pisanie o zasadności naszej pracy to off topic, który powinien zostać skasowany.
I jeszcze jedno. Czym innym jest analiza czym innym jest prognoza.
Analiza odnosi się do faktów, do tego co się stało lub istnieje.
Prognoza jest opisem przyszłości w oparciu o pewne
założenia.
Na robienie prognoz jest moim zdaniem za wcześnie. Nie uprawnionym jest póki co pisanie że Wisła zajmie to lub tamto miejsce. Na takie zdania najwcześniej będzie można sobie pozwolić na jakieś kilka kolejek przed końcem ligi.
Chciałbym zaznaczyć, że nie piszę prognoz a analizy czyli, że odnoszę się do tego co się wydarzyło albo co jest pewne.
Zauważcie że piszę "aby Wisła zdobyła 65 punktów czyli tyle ile w poprzednich latach gwarantowało Mistrzostwo musi zdobyć tyle a tyle punktów".
Pisałeś Uranie o tym, że czasem jest łatwiej o punkty a czasem trudniej. Zgadzam się dlatego nie piszę że aby Wisła zdobyła
w tym sezonie takie a takie
miejsce to musi zdobyć tyle a tyle. Pisanie o miejscu jakie zdobędzie klub po 11 kolejkach na koniec ligi jest zdecydowanie przedwczesne ale pisanie na zasadzie
ile musi zdobyć jeszcze klub punktów do tych co ma by zagwarantował sobie wynik w tabeli gdyby miała się ona na koniec tego sezonu rządzić takimi zasadami jak tabele w ciągu 5 ostatnich lat to już inna bajka.