Wyświetl pojedynczy post
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.11.2010, 12:46
Kurz napisał(a):Wyświetl post
Ta cała nagonka na Maaskanta, wszystkie emocje, biorą się z jednej rzeczy. Większość kibiców, nie chce, nie może zrozumieć, że Wisła nie jest już sportowym Audi, a jedynie zdezelowanym Punciakiem. Te wszystkie gadki o taktyce, błędach trenera są o dupę potłuc, ponieważ brakuje nam głównie jakości piłkarskiej. Pora przestać żyć wspomnieniami, pisać, że Brożek czy Mały to utalentowani zawodnicy, bo liczy się tu i teraz. A tu i teraz są ligowymi średniakami i nie wiadomo, kiedy i czy w ogóle się podniosą. Apeluję więc o przeskalowanie swoich ocen i dostosowanie ich do nowej, jakże smutnej rzeczywistości.
Jestem podobnego zdania. Ten zespol nie potrafi sobie poradzic z kimkolwiek, kto w tej lidze cokolwiek gra. Nie wygralismy z nikim z gornej czesci tabeli + z Lechem, ktory mimo obecnego miejsca w tabeli ma potencjal na pierwsza 3-ke. Wyjatkiem jest Lechia, ale nie wolno zapomniec o pracy sedziowskiej w tym meczu. Te przykre fakty wskazuja na jedno - Wisla jest obecniem typowym ligowym sredniakiem i zasluzenie zajmuje miejsce w srodku tabeli. Przyczyna takie stanu rzeczy jest polityka transferowa na przestrzeni ostatnich kilku okienek, wynikiem ktorej jest obecna kadra zawodnicza. Ja przynajmniej tak to widze i nie mam co do tego watpliwosci juz od pierwszego oficjalnego meczu z Karabachem, po ktorym stwierdzilem ze to absolutnie najslabsza druzyna Wisly od momentu awansu z 2-giej ligi.
Dlatego to co tak wzburza niektorych, mnie akurat nie dziwi i przesadnie nie wzrusza, choc na pewno smuci. Nieliczac nieruchawego "Kebaba", nie mam wiekszych pretensji do Maaskanta, gdyz jestem przekonany ze zaden inny trener nie jest w stanie znaczaco odmienic druzyny i jej wynikow z obecnymi kopaczami, ktorzy w wielu przypadkach podchodza pod analfabetyzm pilkarski w czystej postaci.

Jestesmy ligowym sredniakiem i zajmujemy miesjce w srodku tabeli - moim zdaniem nie ma podstaw do nagonki na trenera.
Odpowiedz cytując