1q2 napisał(a):

|
Apeluje o zorganizowanie spotkania by uzmysłowić im że na dziś w dupie mamy mistrzostwo, natomiast ten mecz jest z gatunku nie do wybaczenia, jeśli nie będą gryźć trawy.
|
"A teraz? No marzeniem jest żeby nie przegrali meczu do końca rundy, żeby wygrywali. A od wiosny, mam nadzieję, że ten trener da im kondycję i da im taktykę. Takie jest moje marzenie i myślę, że trener będzie dążył do tego.
Uważam, że będą szli teraz do góry. Choć martwi mnie ta defensywa…
No i teraz przed nami ważne mecze. Trzeba żebyście Wy, kibice, ktoś od Was, wytłumaczył trenerowi i tym nowym, co to są derby. Co to jest stuletnia walka na śmierć i życie. Żeby to tak przyjąć i tak przekazać zawodnikom. Żeby zawodnicy grali tak, jakby w razie niepowodzenia mieli mieć łby ucięte. Także, to musi ktoś zrobić. Trzeba do nich dotrzeć. Pierwsze do trenera, bo on też nie czuje, on nie wie, co to jest. A dla nas to jest sprawa gardłowa, najważniejsza. Żeby grali od pierwszej do ostatniej minuty. Absolutnie! To musi być! "
Cytat z Pana Mariana Machowskiego. Mam nadzieję, że do spotkania przedstawicieli kibiców z piłkarzami dojdzie. Może dobre by było spontaniczne spotkanie z piłkarzami na treningu...