Wyświetl pojedynczy post
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2010, 23:01
wwf napisał(a):Wyświetl post
d ja nie jestem za tym , żeby tego trenera zwalniać. Ja po prostu uważam że może należy mu w jakiś sposób pomóc.
Może warto porozmawiać z kimś z boku i ktoś coś podpowie. Może warto dodać kogoś nowego do sztabu szkoleniowego, może warto zaprosić Beenhakkera na kilka dni niech obejrzy treningi i podpowie.

Po prostu mam wrażenie że Maaskanta ktoś wrzucił na głęboką wodę i niestety nie ma on takiego doświadczenie żeby to wszystko opanować w tak krótkim czasie.

Ja pamiętam że jak Kasperczak został po raz pierwszy trenerem, to na trening Wisły przyjechał jego jakiś znajomy z Francji. I po oglądnięciu treningu, powiedział do Kaseperczaka, że ten powinien jak najwięcej na treningach robić ćwiczeń i zajeć rozwijajacych technikę. Bo ci jego zawodnicy są słabi technicznie.
No i Kasperczak posłuchał rady i wiemy jakie były efekty.

Po prostu uważam że w Wiśle myślą że trener załatwi wszystko sam. Że będzie masażystą, psychologiem, i jeszcze miał i 100 innych funkcji. Maaskant też może nie chcieć pokazać że ma jakieś problemy lub że się nad czymś nie do końca zna.

Ja uważam że w klubie powinni sobie siąść i prezesi w swoim gronie i porozmawiać co i jak należy robić żeby było lepiej. Trzeba zmieniać kadre zawodników, zmieniajmy, trzeba wzmocnić sztab szkoleniowy, wzmacniajmy.
Trener ma wszystko dostać. I dopiero wtedy mozna go oceniać.
A dlaczego po prostu nie chcesz zaakceptować prawdy? Tzn, że formuła Wisły w tym składzie się wyczerpała. I że nawet jak zbiorą się Gandalf Szary i Saruman Biały, to gówno z tym zrobią.
Odpowiedz cytując