Wyświetl pojedynczy post
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2010, 22:58
Dzięki ladek1989 za odpowiedź.
Ad. 1 Czy uważasz, że trenowanie w klubach, balansujących na pograniczu 1 i 2 ligi to to samo co granie o mistrza i walka w pucharach. Czy nie uważasz, że cytowane powyżej wypowiedzi Maaskanta są odpowiednie w naszej sytuacji. Jak dla mnie świadczą one o tym, że cała sytuacja trenowania drużyny o aspiracjach Wisły trochę go przerosła.
Ad. 2 Też tak uważam (przynajmniej tak według mnie jest w chwili obecnej) ale był taki mecz (poprawcie mnie jeśli się mylę) gdzie razem zagrali Bunoza z Chavezem pomimo tego iż Cleber mógł grać.
Ad.3 Nie sądzę. Nie ma takiego planu taktycznego, gdzie zawodnik z taką nadwagą, jest lepszy od podobnego zawodnika bez nadwagi.
Ad.4 Piłkarze na boisku mają wykonywać polecenia trenera - jeśli jest inaczej trener ma reagować.
Ad.5 Chodzi mi raczej o całokształt, bo wcześniej była możliwość skorzystania z Jovanica

Można gdybać o Jimenezie i innych, ale prawda jest taka, że dobry trener to podstawa. Koszt zatrudnienia dobrego fachowca, to koszt, który drużyna taka jak Wisła musi ponieść. Jesteśmy w momencie, gdzie nie stać nas na eksperymenty, bo kolejne zmarnowane pół roku, może sprawić, że do czołówka ekstraklasy odjedzie na bardzo, a Maaskant jak na razie pokazuje, że taki scenariusz jest bardzo możliwy.My potrzebujemy fachowca, który poukłada tę drużynę przez zimę, a nie gościa który może ją poukłada.
Odpowiedz cytując