sq napisał(a):

|
Wisła jakaś taka przestraszona
|
Drobny eufemizm. W pierwszej połowie nasi posrali się ze strachu. Ostatni raz podobną bezradność widziałem z Barcą na Camp Nou. Jednak Amice troszkę do ówczesnego tryumfatora LM brakuje. To obrazuje skalę dramatu.
Cytat:
|
nie wiem czy Sobolewski powinien dostać czerwień
|
Powinien, faul ewidentny Borskiemu zabrakło odwagi.
Cytat:
|
nie wiem czy był karny na 3:1 bo nie widziałem
|
Był, karny ewidentny. Wilk zachował się jak junior, poszedł wślizgiem mimo że zawodnik nie miał możliwości oddania strzału (Tschibamba musiał przyjąć piłkę i się obrócić, do tego oddać celny strzał - coś z tej trudnej kombinacji na pewno by mu nie wyszło)
Jesteśmy w czarnej d.pie. Wydawało się, że po serii upadków zrobiliśmy malutki krok do przodu. Co z tego, skoro dzisiaj były dwa kroki w tył. Najbardziej przeraża ustawienie zespołu i luka między dwójką Sobolewski-Wilk a trójką Małecki-Brożek-Kirm. Nie było jak rozgrywać akcji ofensywnych. Nic dziwnego, skoro Boukhari bawił się w asekurowanie obrony (po co, tego nikt nie wie).
Reasumując, nie tylko nie mamy obrony ale praktycznie żadnej sprawnej formacji. Maaskant ma na razie wyniki podobne do Kononowicza, oby się poprawił bo inaczej nie będzie co zbierać.